Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Στην πρώην ΑΕΒΑΛ τα συνεργεία του δήμου Εορδαίας


Στην πρώην ΑΕΒΑΛ τα συνεργεία του δήμου Εορδαίας

 


















Σε χώρο της πρώην ΑΕΒΑΛ μεταφέρονται ο εξοπλισμός και τα οχήματα των
 υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου του δήμου Εορδαίας, αφού οι υπάρχουσες 
υποδομές των συνεργείων στην Πτολεμαΐδα δεν εξυπηρετούν πλέον τις ανάγκες
 λειτουργίας τους.
 Οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου χώρου εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς και 
υπολογίζεται ότι στα μέσα του καλοκαιριού τα 20 και πλέον απορριμματοφόρα 
μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό καθώς και οι περισσότεροι από τους 200 
εργαζόμενους στις προαναφερόμενες υπηρεσίες θα έχουν τακτοποιηθεί στις 
καινούργιες εγκαταστάσεις. 
Το θέμα εγκρίθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας. 

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ_www.ert.gr
Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου


Μετακόμιση των συνεργείων του Δήμου στην ΑΕΒΑΛ

Μετακόμιση των συνεργείων του Δήμου στην ΑΕΒΑΛ
Σάρκα και οστά παίρνει ο σχεδιασμός του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου Εορδαίας, Απόστολου Καλαϊτζόπουλου, για μεταφορά των συνεργείων καθαριότητας, ανακύκλωσης, περιβάλλοντος, συντήρησης και κίνησης οχημάτων και εγκαταστάσεων του Δήμου στο χώρο της ΑΕΒΑΛ, μετά την ομόφωνη έγκριση της εισήγησής του από το Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Τρίτης.
Η μεταφορά των συνεργείων του Δήμου από το χώρο όπου στεγάζονται σήμερα, στην έξοδο για Ανατολικό (δίπλα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας), γίνεται στο πλαίσιο αξιοποίησης κτηρίων ιδιοκτησίας του δήμου για την εξοικονόμηση πόρων και την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών, την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως επισημαίνεται στην εισήγηση του αντιδημάρχου. 
Ο κύριος λόγος μεταφοράς των συνεργείων ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Π» ο κ. Καλαϊτζόπουλος, γίνεται λόγω ότι ο μηχανοκίνητος εξοπλισμός του Δήμου δεν σταθμεύει πλέον στον ελεύθερο χώρο που υπάρχει απέναντι από τα συνεργεία, διότι αφ’ ενός κατά τη διάρκεια του χειμώνα σημειώθηκαν κρούσματα κλοπών πετρελαίου, αλλά και διότι ο χώρος- που είναι ιδιωτικός- έχει πλέον περιφραχθεί από την ιδιοκτήτη του, με αποτέλεσμα να σταθμεύει ήδη στο χώρο της ΑΕΒΑΛ και να χάνεται χρόνος στην έναρξη της βάρδιας. Σοβαρός λόγος όμως για τη λήψη της απόφασης μεταφοράς των συνεργείων είναι ότι ο χώρος που στεγάζει μέχρι σήμερα τις συγκεκριμένες υπηρεσίες είναι ιδιαιτέρως προβληματικός, αφού πρόκειται για παλιά και επικίνδυνα κτήρια που δεν επαρκούν για τις ανάγκες των υπηρεσιών. Ταυτόχρονα το συνεργείο αυτοκινήτων χαρακτηρίζεται επιεικώς απαράδεκτος χώρος, αφού δεν χωρούν τα ογκώδη οχήματα που χρήζουν επισκευής, ενώ το συνεργείο δεν διαθέτει καν θέρμανση, με αποτέλεσμα το προσωπικό να εργάζεται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής και χωρίς να υπάρχει άδεια λειτουργίας.
Με βάση την εισήγηση του αντιδημάρχου κ. Καλαϊτζόπουλου, ο χώρος στέγασης στην πρώην ΑΕΒΑΛ παρέχει όλες τις απαραίτητες υποδομές για τη λειτουργία των τμημάτων της συγκεκριμένης υπηρεσίας του Δήμου (των συνεργείων, δεξαμενές καυσίμων, μηχανουργεία, ξυλουργεία, αποθήκες, πλυντήριο αυτοκινήτων, χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού κλπ.) και χαρακτηρίζεται ιδανικός και για τη στέγαση των διοικητικών υπηρεσιών αυτών των τμημάτων. 
Ο χώρος της πρώην ΑΕΒΑΛ που θα στεγάσει τις προαναφερόμενες υπηρεσίες χρήζει ωστόσο επισκευών, καθώς έχουν διαπιστωθεί σοβαρές φθορές στο συγκεκριμένο κτήριο, ενώ ταυτόχρονα απαιτείται και διαρρύθμιση και διαμόρφωση του χώρου καθώς έχει παραμείνει σε αχρηστία εδώ και πολλά χρόνια. Το 75% των απαιτούμενων εργασιών συντήρησης- διαμόρφωσης που θεωρούνται αναγκαίες για την υποδοχή και λειτουργία των υπηρεσιών των συνεργείων θα πραγματοποιηθούν με αυτεπιστασία, ενώ για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών απαιτείται ποσό ύψους 30.000 ευρώ που ενέκρινε για το σκοπό αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕKΗ www.e-ptolemeos.gr