Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΟΡΔΑΙΑ 2013 (ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΩΝ)


Διαφήμιση


  
ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG


Μικρογραφία
Βίντεο από www.kozani.tv


ΕΚΘΕΣΗ ΕΟΡΔΑΙΑ 2013
Έμφαση στο ελληνικό προϊόν

Έμφαση στο ελληνικό προϊόν
Μεγαλύτερη κατά μία ημέρα θα είναι η 5η γενική έκθεση “ΕΟΡΔΑΙΑ 2012” που θα πραγματοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα από 6 έως 12 Ιουνίου, στην οποία μάλιστα θα δοθεί έμφαση στην προβολή των ελληνικών και δη των τοπικών προϊόντων.
Τα παραπάνω τονίστηκαν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσαν χθες στην Πτολεμαΐδα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Εορδαίας Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος, η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Παπαδόπουλος και ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Π.Ε. Κοζάνης Ιάκωβος Παντελίδης.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου επισήμανε ότι η έκθεση ΕΟΡΔΑΙΑ σημειώνει αυξανόμενη επιτυχία χρόνο με το χρόνο, τόσο από άποψη συμμετοχής εκθετών όσο και από πλευράς επισκεπτών και δήλωσε ότι η φετινή έκθεση διοργανώνεται σε πείσμα των καιρών, χάρη στη στήριξη της Περιφέρειας, του δήμου Εορδαίας και του Εμποροβιοτεχνικού επιμελητηρίου, τονίζοντας ότι «πρόκειται για μια προσπάθεια συλλογική. Τόνισε δε ότι στη φετινή έκθεση θα δοθεί βαρύτητα στο ελληνικό προϊόν και θα υπάρχει ειδικός χώρος όπου θα εκτεθούν αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα. Απηύθυνε μάλιστα κάλεσμα συμμετοχής σε ντόπιους παραγωγούς όχι μόνο από το Ν. Κοζάνης από ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία να συμμετέχουν στην έκθεση για να προβάλλουν τα προϊόντα τους, καθώς «η έκθεση δίνει μια λύση στον παραγωγό και τον καταναλωτή να έρθουν σε άμεση επαφή». 
Η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, ανέφερε ότι το σημαντικό αυτό εγχείρημα που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια έχει καταστεί πλέον ένας επιτυχημένος θεσμός, κάνοντας μάλιστα μνεία στη συμβολή όλων όσοι στηρίζουν την έκθεση καθώς ουσιαστικά στηρίζουν την οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και διότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να τραβήξει μπροστά. Έκανε μάλιστα αναφορά στο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου για δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου, λέγοντας ότι η δημοτική αρχή μελετά το πώς θα σχεδιάσει τη δημιουργία εγκαταστάσεων, διαβεβαιώνοντας ότι «θα βάλουμε τις βάσεις και θα το υλοποιήσουμε γιατί για εμάς είναι σημαντική η οικονομία της περιοχής μας». 
Την χαρά του γιατί η έκθεση ΕΟΡΔΑΙΑ καθίσταται πλέον σε θεσμό που δείχνει τη δυναμική της τοπικής κοινωνίας, της τοπικής αγοράς και των ανθρώπων που μπήκαν μπροστά σε αυτή την προσπάθεια, εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννη Σόκουτης. Εξέφρασε τη χαρά του γιατί θα δοθεί έμφαση στην έκθεση στο “ελληνικό προϊόν” λέγοντας ότι «επιτέλους αυτό πρέπει να κάνουμε πράξη όλοι μας», ευχόμενος μάλιστα να είναι η απαρχή για να το κάνουμε αυτό συνείδηση, να στηρίξουμε τα ελληνικά και κυρίως τα τοπικά προϊόντα. Επισήμανε ακόμη ότι η Περιφέρεια στηρίζοντας την έκθεση αυτή δεν κάνει παρά το αυτονόητο, διαθέτοντας ένα ικανό ποσό για να μπορέσει να διοργανωθεί και φέτος η έκθεση. 
Τα συγχαρητήριά του στον Εμπορικό Σύλλογο Εορδαίας που κάτω από αντίξοες συνθήκες κατορθώνει να διοργανώσει και φέτος την έκθεση ΕΟΡΔΑΙΑ η οποία αρχίζει να γίνεται θεσμός, εξέφρασε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Παπαδόπουλος. Διαβεβαίωσε δε ότι η περιφέρεια θα βρίσκεται σε κάθε περίπτωση στο πλευρό του συλλόγου διότι διοργανώσεις όπως αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία για τον εμπορικό κόσμο της περιοχής. 
Στη στήριξη του ΕΒΕ στη διοργάνωση της έκθεσης, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ιάκωβος Παντελίδης, ο οποίος υπερθεμάτισε στην ανάγκη δημιουργίας μόνιμου εκθεσιακού χώρου, ενώ πρότεινε να δοθεί στην έκθεση έμφαση και σε ενεργειακά θέματα, βάζοντας “στο παιχνίδι” τη ΔΕΗ και την κατασκευαστική εταιρεία η οποία θα κατασκευάσει τη νέα λιγνιτική μονάδα στην Πτολεμαΐδα. 
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, στο πλαίσιο της καλύτερης διοργάνωσης της 5ης έκθεσης “ΕΟΡΔΑΙΑ 2013” θα πραγματοποιηθεί ημερίδα την Κυριακή 12 Μαΐου και ώρα 11π.μ. στο ξενοδοχείο  “Παντελίδης” ένα μοναδικό event, με θέμα « Δεν φταίνε μόνο οι καιροί που αλλάζουνε, φταίμε κι εμείς που δεν αλλάζουμε. ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΕΡΔΗ», με εισηγητή τον κορυφαίο - Συγγραφέα στο Εκθεσιακό Marketing dr. Ιωάννη Κριτσωτάκι, διδάκτορα των εμπορικών επιστημών και εμπειρογνώμονα του Διεθνούς κέντρου εμπορίου(ITC).
Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν τα οφέλη της εμπορικής έκθεσης, που χαρακτηρίζεται ως ο αποτελεσματικότερος τρόπος επικοινωνίας στην αγορά με πολλαπλά κέρδη. Να προτείνει τρόπους μέσω των οποίων ο κάθε επιχειρηματίας, με το μικρότερο κόστος μπορεί να προβάλλει αποτελεσματικά τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και το κύρος της επιχείρησής του.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

ΠΗΓΗ WWW.E-PTOLEMEOS.GR