Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ_"ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΧΘΕΙ Η ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ Α.Ε."

Μικρογραφία

Δείτε βίντεο:

ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ «Η ΠΑΡ. 8 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 76 ΤΟΥ Ν. 4146/2013 ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΧΘΕΙ Η ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ Α.Ε.
Δεκτή έγινε σήμερα απ΄ τη Βουλή η τροπολογία που κατατέθηκε απ΄ τους βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης Πάρι Κουκουλόπουλο και Μιχάλη Παπαδόπουλο και της Π.Ε. Φλώρινας Στάθη Κωνσταντινίδη, σχετικά με την απόδοση των αποζημιώσεων στους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα, η τροπολογία που έγινε δεκτή αναφέρει ότι «Η παρ. 8 του άρθρου 76 του ν. 4146/2013 δεν εφαρμόζεται σε περιπτώσεις αναγκαστικών απαλλοτριώσεων που έχουν κηρυχθεί ή πρόκειται να κηρυχθούν είτε για ανάγκες εκμετάλλευσης λιγνιτικών κοιτασμάτων από τη ΔΕΗ Α.Ε. ή διάδοχο αυτής ή κάθε συνδεδεμένο με αυτήν πρόσωπο, στις περιοχές που αναφέρονται στις διατάξεις του άρθρου 20 του ν.2446/96, είτε για τους λόγους που αναφέρονται στο άρθρο 28 του ν.3937/2011».

ΠΗΓΗ  www.eordaia.org