Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

«ΡΩΜΑΙΟΙ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΕΣ» ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ




Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Εροδαίας και το Δημοτικό Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι παρουσιάζουν την παιδική θεατρική παράσταση Ρωμαίοι και Ιουλιέτες. Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο από παιδιά για παιδιά. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς οι μαθητές του Δημοτικού Παιδικού Θεατρικού
 Εργαστηρίου, με αφορμή το έργο του Σάιξπηρ, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, δημιούργησαν ένα δικό τους κείμενο το οποίο θα δούμε την Κυριακή 19 Μαΐου στις 12.00μ. στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.
Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα με τις αντιθέσεις, τα μίση και την αγάπη, είναι δίπλα μας παντού σήμερα. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, διαβάσαμε το έργο –στην διασκευή για παιδιά-, δουλέψαμε με αποσπάσματα από την μετάφραση του έργου –με τα μεγαλύτερα παιδιά και καταλήξαμε τελικά να δημιουργήσουμε ένα εντελώς πρωτότυπο κείμενο που το χιούμορ και η φαντασία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του.
Τρεις ξεχωριστές ιστορίες με τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις. Τα κείμενα βασίστηκαν στις ιδέες των παιδιών και μερικά σημεία παρουσιάζονται χωρίς καμία παρέμβαση. Το έργο διανθίζεται μουσικά από τις μελωδίες των Nino Rota, Abba, Andrea Bocelli, αλλά και Νίκου Καρβέλα και Κόζα Μόστρα.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια σχεδόν ανύπαρκτα. Άλλωστε «θέατρο κάνουμε για την ψυχή μας». Στόχος ήταν να μπουν τα παιδιά στη διαδικασία να γνωρίσουν έναν σπουδαίο συγγραφέα και ένα μεγάλο έργο και να το βιώσουν ώστε να μπορούν να «χτίσουν» νέες ιστορίες πάνω σε αυτό. Η δασκάλα του ΔΗ.ΠΑΙ.Θ.Ε. Μάρθα Μαυρίδου ενίσχυε τις προσπάθειες των παιδιών και το αποτέλεσμα μπορείτε να το απολαύσετε την Κυριακή.
Σας περιμένουμε όλους.