Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ο Δήμος Εορδαίας και το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π φιλοξενούν στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας την έκθεση κατασκευής μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πτολεμαΐδας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πτολεμαΐδα 23/05/2013
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π


Ο Δήμος Εορδαίας και το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π. με μεγάλη χαρά και τιμή φιλοξενούν στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας την έκθεση κατασκευής μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πτολεμαΐδας.
Η Διευθύντρια κ. Δ. Καραγιαννάκου ανέφερε: «Στα πλαίσια του φετινού Προγράμματος Περιβαλλοντικής προέκυψε μια ιδέα που υλοποιήθηκε από δύο εκπαιδευτικούς μαζί με συγκεκριμένους μαθητές, και αφορά την κατασκευή μουσικών οργάνων που χρησιμοποιήθηκαν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα (και όχι μόνο στη χώρα μας) με ανακυκλώσιμα υλικά.»
Οι εκπαιδευτικοί υπεύθυνοι  του προγράμματος κ. Μ Ρουμελιώτη και Β. Λαζαρίδου δήλωσαν: «Κατασκευάστηκαν 25 όργανα από το αρχαίο σείστρο μέχρι το θιβετιανό τυμπανάκι χεριού, με υλικά ανακυκλώσιμα και άχρηστα θέλοντας να δείξουμε στα παιδιά ότι, ειδικά σε καιρούς κρίσης μπορούμε, αν θέλουμε, άχρηστα υλικά με λίγη φαντασία και διάθεση να μετατρέπονται σε μουσικά όργανα και να μπορούμε ή να τα χρησιμοποιούμε σε ένα θεατρικό παιχνίδι ή σε μια δραματοποίηση αφήγησης ή σε συνοδεία παιδικών χορωδιών ή να τα κατασκευάζουμε διασκεδάζοντας και να διακοσμούμε το δωμάτιό μας ,αναπτύσσοντας οικολογική συνείδηση».
Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Θ. Κρυσταλλίδου ανέφερε: « είναι μεγάλη τιμή να φιλοξενούμε στη Βιβλιοθήκη μας, το ζήλο και την αγάπη των εκπαιδευτικών και των μαθητών από το Ειδικό Εργαστήρι. Δίνουμε την ευκαιρία σε όλους τους δημότες της Εορδαίας, να δουν από κοντά την σπουδαία δουλειά που γίνεται στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πτολεμαΐδας.  Αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια στην διευθύντρια, αλλά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς για την αγάπη και την έμπνευση τους.»
Πρώτοι επισκέπτες της έκθεσης ήταν οι μαθητές από το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Η έκθεση πραγματοποιείται  στο  χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας   από τις 21 Μαΐου 2013 μέχρι 15 Ιουνίου 2013.