Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Γιορτάστηκαν τα δέκα χρόνια «σχολικών δραστηριοτήτων» του Δήμου Εορδαίας

Γιορτάστηκαν τα δέκα χρόνια «σχολικών δραστηριοτήτων» του Δήμου Εορδαίας
Τη δεκάχρονη παρουσία των σχολείων της Πτολεμαϊδας με πανελλήνιες και παγκόσμιες διακρίσεις (2003 – 2013), γιόρτασε ο Δήμος Εορδαίας με τη διοργάνωση εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου συμμετείχαν όλες οι ομάδες εκπαιδευτικής ρομποτικής με μαθητές από το 9ο Δημοτικό Σχολείο, το 2ο Γυμνάσιο, το 3ο Ενιαίο Λύκειο, το 1ο ΕΠΑΛ και το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαϊδας.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες, που δίνουν γνώσεις στα παιδιά, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους, διευκρίνισε ο εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας και Πολιτισμού Γιάννης Ασπράγκαθος μεταφέροντας τα συγχαρητήρια της Δημάρχου Εορδαίας σε όλες τις ομάδες για τις επιτυχίες τους.
«Στα πλαίσια του επικείμενου πανελλαδικού διαγωνισμού παρουσιάζουμε στους κατοίκους της Πτολεμαϊδας τις δραστηριότητες του σχολείου μας» δήλωσε στον “Π” ο εκπαιδευτικός του 2ου Γυμνασίου και υπεύθυνος της ομάδας της Φόρμουλα 1, που θα πάρει μέρος στους τελικούς αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν στις 14 και 15 Ιουνίου στην Αθήνα, Βασίλης Γκέκας.
Την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά στους επικείμενους τελικούς εξέφρασε ο προπονητής της ομάδας του 2ου Γυμνασίου Ιωάννης Μπιτσακάκης, τονίζοντας ότι έγινε πολύ καλή προετοιμασία από τα παιδιά.
Ο εκπαιδευτικός του 1ου ΕΠΑΛ Πτολεμαϊδας Βασίλης Χατζησάββας διευκρίνισε ότι σκοπός είναι η ενημέρωση του κόσμου για τη δουλειά των ομάδων και η προσέλκυση νέων μαθητών, ευχαριστώντας το Δήμο, την Περιφέρεια και όλους τους χορηγούς για την υποστήριξή τους.
Από την πλευρά τους οι μαθητές εμφανίστηκαν ενθουσιασμένοι με την εξέλιξή τους στην εκπαιδευτική ρομποτική, παρουσιάζοντας τα εκθέματα και τα αμαξίδια, των οποίων η τεχνολογία μπορεί πραγματικά να αλλάξει τα πάντα.
Είναι γεγονός ότι η «εκπαιδευτική ρομποτική» βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο στα σχολεία της Πτολεμαϊδας, προσφέροντας στους μαθητές πολλά εφόδια καθώς εμπλουτίζει τις τεχνικές τους ικανότητες, πολλαπλασιάζει την ευρηματικότητά τους και ενεργοποιεί τη φαντασία τους.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ



WWW.E-PTOLEMEOS.GR