Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Γιορτές της Γης 2013 στην Τ.Κ.ΒΛΑΣΤΗΣ του Δήμου Εορδαίας: Δείτε όλο το πρόγραμμα




    Γιορτές της Γης 2013: Δείτε όλο το πρόγραμμα

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013
Οι Muchatrela και οι RadioSol στο ξέφρενο live πάρτι  της έναρξης των Γιορτών της Γης. Κιθάρες, ukulele, τύμπανα, τρομπόνια  και τρομπέτες, 9 άτομα, 2 μουσικά σχήματα σε ένα πολύωρο γλέντι, όπου θα κριθούν oι φυσικές αντοχές του κοινού. Αθλητικά παπούτσια και χαλαρή ένδυση επιβάλλονται καθώς οι ρυθμοί θα περνούν από βαλκανικά σε ska/reggae και από hot jazz σε indie μέχρι τελικής πτώσεως!

Muchatrela (balkan swing/hot jazz/reggae)
Mια πολυσύνθετη μπάντα αποτελούμενη από 5 πολυσύνθετους χαρακτήρες.Το αποτέλεσμα; muchatrela!! Tούμπα-τρομπόνι-τρομπέτα-κιθάρα και ukulele σε τρελούς ρυθμούς και μελωδίες που απογειώνουν το κέφι και ξεσηκώνουν τους πάντες. Ατμόσφαιρα αρωματισμένη με χορό και τρέλα σε διάφορα είδη μουσικής με έντονη την αίσθηση του πειραματισμού και του γλεντιού!!!

RadioSol (indie/ska)
Μετά από μια περιπετειώδη πορεία στα στενά της Βαρκελώνης, τις μουσικές σκηνές του Σικάγο και τις βροχερές νύχτες του Δουβλίνου, οι RadioSol βρεθήκαν τελικά στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2009 και από τότε εκπέμπουν σήμα σε σταθερή indie/ska συχνότητα. Ο ήχος τους έχει κάτι από όλα αυτά και φέρνει μια φρέσκια νότα στους ρυθμούς της πόλης.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013
Altribe (rock - funk - blues)
Ένα γκρουπ με δυνατό στίχο, εκρηκτικό μουσικό μίγμα και δυναμική σκηνική παρουσία. Mε τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία, σε αγγλικό και ελληνικό στίχο, καθώς και διασκευές από την διεθνή μουσική σκηνή.
Γιάννης Αγγελάκας
Προτιμώ να πηγαίνω παραπέρα και να φτιάχνω το δικό μου σύμπαν, το δικό μου κόσμο, τις δικές μου παρέες, ν' ακούμε τις δικές μας μουσικές, να φτιάχνουμε τις δικές μας μουσικές και να έχουμε το δικό μας τρόπο επικοινωνίας. Γιατί όποτε πας να βγεις παραέξω στο "κυρίως ρεύμα" βλέπεις να επικρατεί μεγάλη αλητεία. Τώρα με την κρίση ίσως διορθώθηκε λιγάκι αυτό αλλά αν πας λίγο πιο εκεί τις νιώθεις τις ...Ανάσες των Λύκων. Ο Γιάννης Αγγελάκας θα είναι μαζί μας στις Γιορτές της Γης με την παρέα του, θα παρουσιάσει τα νέα του κομμάτια, με "κανούργιο ήχο και καινούριες αγωνίες", μαζί με τα παλαιότερα και θα μας ταξιδέψει σε γνώριμα και νέα μουσικά μονοπάτια. Περισσότερα
Μπάμπης Μπατμανίδης
Ο Σαλονικιός φωτεινός ιππότης της indie λαϊκής μουσικής, ένας γνήσιος cult μουσικός που πατά στη φόρμα του λαϊκού τραγουδιού και μέσω των στίχων του την τραβάει στα άκρα. Ο Μπάμπης Μπατμανίδης εκτός από ανελέητο fun έχει και φανατικό κοινό ακόμη και ανάμεσα σε όσους βγάζουν εξανθήματα στο άκουσμα της λέξης «λαΐκό». Ό,τι πιο φρέσκο, κεφάτο και αθώο έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή η Θεσσαλονίκη.

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013
Σαν Ξέμπαρκοι
O Νότης Χασάπης συνθέτης και δημιουργός του «S/S Ιόνιον 1934» μαζί με τους Θανάση Ματθαίου και Νικόλα Καραγκούνη αναβιώνουν τους «Ξέμπαρκους».
Νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια σε ποίηση Νίκου Καββαδία, και άλλες προσωπικές δημιουργίες πλαισιώνουν τη παρουσίαση του δίσκου, που έγραψε ιστορία στην ελληνική δισκογραφία και στην μουσική προσέγγιση του μεγάλου ποιητή. Μαζί τους η Απολλωνία Κατσαβούνη (σαξόφωνο - ακκορντεόν) και ο Γιώργος Γάλλος (φυσαρμόνικα - κλαρινέτο).

Orkestar Celal Agusevi (FYROM)
Ήταν και πέρσι μαζί μας και χαρακτηρίστηκαν ως η αποκάλυψη του φεστιβάλ. Όπως γράφτηκε «Φανερά επηρεασμένοι από τα πειραματικά funky περάσματα του Markovic στο ανακάτεμα με τον brass ήχο αναμόχλευσαν και αναπροσδιόρισαν τον ορισμό της balkan music . Το μπάσο σα μεγάλο καμπαναριό να δίνει το ρυθμό και ένας απολαυστικός κρουστός κρατούσε το beat με τέτοια ευκολία που οι υπόλοιποι ρουφάμε το γάλα μας»

Djembe Nights
Ο Λευτέρης Γρηγορίου και η ομάδα των Djembe Nights κλείνουν το συναυλιακό πρόγραμμα των Γιορτών της Γης με ένα ξέφρενο πάρτυ, φέρνοντάς μας την μαγεία της μουσικής των Αφρικανικών κρουστών και τραγουδιών. Άλλοτε στην παραδοσιακή τους μορφή και άλλοτε μαγειρεμένα με σύγχρονους ηλεκτρονικούς Ηχους από τον DJ Billy Bartok και τα αφρικάνικα Hip Hop φωνητικά του Lay Seyes

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013
Γλέντι στο δάσος (2.00 το μεσημέρι)
Έχει καθιερωθεί πλέον, κάθε χρόνο το διονυσιακό γλέντι της Κυριακής, μέσα στο δάσος είναι το χαρακτηριστικό των Γιορτών της Γης. Γι' αυτό μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας το όργανό σας, θα χρειαστεί για το ατέλειωτο τζαμάρισμα που θα ακολουθήσει. Φέτος πάντως το γλέντι αρχίζει με τα χάλκινα της Orkestar Celal Agusevi. Ας κρατήσουν οι χοροί, λοιπόν, μέχρι τελικής πτώσεως.
και ακόμη...
Βασίλης Βασιλάτος "Percussion System"
Ο Βασίλης Βασιλάτος & τo "Percussion Part" των "Ιστοριών για Κρουστά" σε καθημερινά happenings, επιδείξεις και σεμινάρια κρουστών...
...νταούλια, congas, ταμπούρα, cajon και κάθε λογής κρουστά, συνδυάζονται  με κουβάδες, λεκάνες κι' άλλα χρηστικά αντικείμενα και με βάση ένα πρωτότυπο υλικό από συνθέσεις για κρουστά διαμορφώνουν ένα δυναμικό και ιδιαίτερα προσωπικό ύφος.
και...
- Παιδότοπος
- Απρόοπτες μεσημεριανές συναυλίες στο κάμπινγκ
- Παρουσίαση της δράσης Περιβαλλοντικών Oργανώσεων
- Παζάρι βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνιών