Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΑΡΒΟΥΤΕΙΟ ΩΔΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ : ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 2η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

WWW.EORDAIA.ORG

Στη Θερινή Μουσική Ακαδημία στο Βόλο το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας


varvouteio dimotiko odeio ptolemaidas

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το “Βαρβούτειο” Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας συμμετέχει ως συνδιοργανωτής στη Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία που πραγματοποιείται στο Βόλο από 13 έως 21 Ιουλίου και διοργανώνεται από το Δίκτυο Πόλεων και Δημοτικών Ωδείων.
«Το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας έχει πολύ σημαντική και ενεργή συμμετοχή στη διοργάνωση της Μουσικής Ακαδημίας», ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του “Βαρβούτειου” Λάζαρος Τσαβδαρίδης, επισημαίνοντας ότι φέτος το Δίκτυο Δημοτικών Ωδείων διευρύνει τη δραστηριότητα της Μουσικής Ακαδημίας με τη συμμετοχή δύο Ανώτατων Ιδρυμάτων του Εξωτερικού (Yasar University-Τουρκία, Conservatorio di Verona-Ιταλία). Παράλληλα διοργανώνει πολύ σημαντικές συναυλίες με πολύ σημαντικούς εκτελεστές, ενώ στις φετινές εκδηλώσεις συμμετέχουν η συμφωνική ορχήστρα «Anadolu» από την Τουρκία και του Δημοτικού Ωδείου της Βερόνας Ιταλίας.
Στη Θερινή Μουσική Ακαδημία θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια Εγχόρδων, Πνευστών, Πιάνου, Κιθάρας, Κρουστών, Ανώτερων Θεωρητικών και Σύνθεσης, καθώς επίσης και Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Εγχόρδων, Πνευστών, Κιθάρας, Μονωδίας, Πιάνου και συνόλων μουσικής δωματίου.
Ο θεσμός αυτός που διοργανώνεται από τα Δημοτικά Ωδεία, ενέπλεξε πάνω από 20 δημοτικά ωδεία τα οποία συνεργάστηκαν με πολύ δημιουργικό τρόπο και προβάλλει το ουσιαστικό εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό έργο που συντελείται στα Δημοτικά Ωδεία και δίνει ένα ισχυρό στίγμα αυτού που μπορούν να κάνουν τα δημοτικά ωδεία, εφόσον συνεργαστούν, τόνισε ο κ. Τσαβδαρίδης και χαρακτήρισε τη Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία «μια πολύ σημαντική διοργάνωση που θα τύχει γενικότερης αναγνώρισης μέσα στον επόμενο χρόνο».

Ρ.Β. 

www.e-ptolemeos.gr