Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

"Οχι απολύσεις, όχι αυτή η μεθοδολογία, είναι καταστροφική" ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ , ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ & ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ WEST CHANNEL_080713



Η πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Π. Βρυζίδου εξέφρασε τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους στους δήμους, στους σχολικούς φύλακες και στους καθηγητές. Δήλωσε εκ προοιμίου ότι «είμαστε ιδιαίτερα απογοητευμένοι και νοιώθουμε ότι είμαστε σε μία κατάσταση καταστροφής. Τμήματα και κομμάτια των δήμων και της κοινωνίας ολόκληρης βρίσκονται στο περιθώριο και θεωρούμε ότι αυτό θα δημιουργήσει τεράστια δυσλειτουργία. Οι δήμοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν με αυτά τα δεδομένα. Οι κανόνες τέθηκαν από την κεντρική εξουσία. Προσαρμοστήκαμε και λειτουργούσαμε με πολλά κενά, με πολλές δυσκολίες, με περιορισμό πόρων με μεγάλα αδιέξοδα. Πραγματικά περιμέναμε μία επιβράβευση και μία αναγνώριση αυτής της προσπάθειας, αλλά και μία συζήτηση.
Αντί αυτού είχαμε την απάντηση η οποία ήταν ολέθρια για τους δήμους, δηλαδή να σταματήσουν μία σειρά εργαζομένων ή να μπουν σε διαθεσιμότητα με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να λειτουργήσουμε. Οι σημαντικές δραστηριότητες να μένουν στο κενό, να είμαστε υπόλογοι απέναντι στο νόμο γιατί δεν θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών και παράλληλα νοιώθουμε το τεράστιο αδιέξοδο των ανθρώπων που οδηγούνται στην ανεργία, η οποία ήδη είναι τεράστια στην  περιοχή. Μάλιστα η ανεργία στο δημόσιο τομέα δημιουργεί παράπλευρα προβλήματα σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας».