Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΠΡΑΓΚΑΘΟΣ, ΥΠΕΥΘ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Κανένα κτιριακό πρόβλημα στα σχολεία της Εορδαίας


Χωρίς προβλήματα στα σχολικά κτίρια ξεκινά η νέα σχολική χρονιά στα σχολεία του Δήμου Εορδαίας, καθώς υλοποιήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα ένα πρόγραμμα συντήρησης και επισκευών σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου.
Τα παραπάνω τόνισε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Εορδαίας για θέματα παιδείας και πολιτισμού, Γιάννης Ασπράγκαθος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Π», επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά σχετική αναφορά της δημάρχου  Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου κατά τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε σχολεία της Πτολεμαΐδας.
Ο κ. Ασπράγκαθος ανέφερε ειδικότερα ότι «τα σχολεία είναι έτοιμα για λειτουργία, καθώς ολοκληρώνεται την Παρασκευή το πρόγραμμα συντήρησης και καθαρισμού που έχει εκπονήσει ο δήμος», το οποίο περιλάμβανε ελαιοχρωματισμούς, επιχρίσματα όπου χρειαζόταν, αντικατάσταση φθαρμένου εξοπλισμού. Απομένουν, πρόσθεσε, κάποιες παρεμβάσεις σε δύο σχολεία (7ο και 9ο Δημοτικά σχολεία), ενώ έχουν ετοιμαστεί μελέτες για εκτεταμένες επισκευές σε κάποια σχολεία.
Ο κ. Ασπράγκαθος διαβεβαίωσε ακόμη ότι με τα μέχρι στιγμής τουλάχιστον οικονομικά δεδομένα, «τα σχολεία δεν προβλέπεται να αντιμετωπίσουν τον ερχόμενο χειμώνα προβλήματα θέρμανσης», αφού ιδιαίτερα σχολεία τα οποία θερμαίνονται με πετρέλαιο έχουν αποθεματικά στα ταμεία τους, ενώ σύντομα αναμένεται να μπουν και νέα κονδύλια στους λογαριασμούς τους.

Ρ.Β. www.e-ptolemeos.gr