Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Μαθήματα Ελληνικής Νοηματικής γλώσσας στην Πτολεμαΐδα από την Ένωση Κωφών Β. Ελλάδος


Μαθήματα νοηματικής

Αισίως ξεκίνησαν τα μαθήματα του 4ου Κύκλου Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, που πραγματοποιούνται στο 2ο ΕΠΑΛ της Πτολεμαϊδας, από την Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος.
Στον ‘’Π’’ που επισκέφθηκε την αίθουσα διδασκαλίας μίλησε η υπεύθυνη καθηγήτρια του Προγράμματος και Διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας Ειρήνη Σοκολάκη, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή των εκπαιδευομένων στα τμήματα που λειτουργούν στην Πτολεμαϊδα, Φλώρινα, Έδεσσα και Βέροια, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από Κοζάνη.
Τα μαθήματα, που γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα, αφορούν όσους ενδιαφέρονται για την ειδική αγωγή και αγαπούν τους συνανθρώπους τους οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.
Άλλωστε στη Δυτική Μακεδονία υπάρχουν πολλά κουφά άτομα, που δυστυχώς δεν έχουν πρόσβαση στην επικοινωνία και είναι πολύ σημαντικό να υπάρξουν άτομα, που να γνωρίζουν τη νοηματική γλώσσα προκειμένου να τα βοηθήσουν.
«Η νοηματική γλώσσα θέλει εξάσκηση, αγάπη και προσπάθεια για την επίτευξη ενός ικανοποιητικού αποτελέσματος» επεσήμανε η εκπαιδευόμενη του 4ου Κύκλου Νατάσα Τσισμαλίδου.
Στα τμήματα Διερμηνέων τα μαθήματα των τεσσάρων κύκλων είναι 2ώρες και πρέπει να συμπληρώσει κανείς 480 ώρες διδασκαλίες, προκειμένου ν’ αποκτήσει την πιστοποίηση που παρέχει η Ομοσπονδία.
Οι εκπρόσωποι του προγράμματος ευχαρίστησαν τον Δήμο Εορδαίας για την στήριξη των Σεμιναρίων και την Διεύθυνση του 2ου ΕΠΑΛ για την φιλοξενία σε αίθουσα του Σχολείου.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ