Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Παρουσίαση Έκθεσης «Οι δικοί μας ήρωες στο έπος του ’40»_Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 18:30 το απόγευμα στο Παλαιοντολογικό ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας





Παρουσίαση Έκθεσης
  «Οι δικοί μας ήρωες στο έπος του ’40»
Από την πρόεδρο του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ κ. Θεοπίστη Κρυσταλλίδου

Εγκαινιάζουμε το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 18:30 το απόγευμα ,στο Παλαιοντολογικό ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας μια Έκθεση την οποία την ετοιμάζουμε εδώ και καιρό .
Πρόκειται για την Έκθεση:  «Οι δικοί μας ήρωες στο έπος του ’40»
Αφορά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο , τους στρατιώτες που χάθηκαν στα βουνά της Πίνδου και κατάγονταν από την Εορδαία .
Σαν δημοτική αρχή θεωρούμε χρέος μας να μην ξεχάσουμε ποτέ και να τιμήσουμε  τους  δικούς μας ανθρώπους .

Τιμούμε λοιπόν τους αξιωματικούς και τους φαντάρους της Εορδαίας που έδωσαν τη ζωή τους στα βουνά της Πίνδου ,αυτούς που με το ηχηρό τους «ΟΧΙ», έφτιαξαν χρυσές σελίδες στην παγκόσμια ιστορία.
Η έκθεση μας περιλαμβάνει αυθεντικά αντικείμενα, ντοκουμέντα και κειμήλια της εποχής, από το υλικό του μουσείου μας, αλλά και από συλλέκτες της περιοχής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κυρίους Απαζίδη Γεώργιο, Γούλα Κωνσταντίνο, Καλπακίδη Κωνσταντίνο και Παπαθανασίου Γεώργιο, που μας εμπιστευτήκαν πολύτιμα αντικείμενα και έγγραφα των συλλογών τους.
Βασικοί συντελεστές της έκθεσης  είναι φυσικά η υπάλληλος του μουσείου μας η κυρία Βάρβαρα Γκέκα, η οποία έχει τον γενικό συντονισμό και σχεδιασμό, η φιλόλογος κυρία  Αθηνά Παπαδοπούλου, ο σχολικός σύμβουλος κύριος Χρήστο Κεβρεκίδης και  ο κ. Χαράλαμπος  Κεβρεκίδης
Αυτή την έκθεση την ετοιμάζουμε όπως σας προείπα,  εδώ και πολλούς μήνες, με μεγάλη ευθύνη ,με πολλή  μελέτη, φροντίδα  και μεράκι .
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν προσωπικά αντικείμενα Ελλήνων, Ιταλών και Γερμανών στρατιωτών, νοσηλευτριών του Ερυθρού Σταυρού, οπλισμό, αντικείμενα της εποχής, εφημερίδες, επίσημα έγγραφα, φωτογραφικό υλικό και επιστολές στρατιωτών από το μέτωπο.
Καλούμε για άλλη μια φορά, το απόγευμα του Σαββάτου στα εγκαίνια της έκθεσης, τους συγγενείς των 150 Εορδαίων που έδωσαν την ζωή τους στα βουνά της Πίνδου,για να τιμήσουμε  για την προσφορά τους στην πατρίδα.
Η έκθεση αυτή είναι άλλη μια  σημαντική εκπαιδευτική και πολιτιστική δράση που διοργανώνει  το ΝΠΔΔ του Δήμου Εορδαίας.
Καλούμε τους κατοίκους  της Εορδαίας, αλλά και όλης της Δυτικής Μακεδονίας να την επισκεφθούν.
Έχει ήδη σταλεί και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα  του δήμου Εορδαίας, αλλά και της περιφέρειας  Δυτικής Μακεδονίας,πρόσκληση και ενημερωτικό υλικό της έκθεση μας, γιατί θεωρούμε σημαντικό οι μαθητές να γνωρίσουν από κοντά του δικούς μας ήρωες του 1940, γιατί η λήθη δεν ταιριάζει στους ανθρώπους που  δίδαξαν τους  ήρωες να πολεμούν σαν Έλληνες.
Την ημέρα των εγκαινίων θα μας κάνει την τιμή να είναι ομιλητής ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Νικηφόρος Μανάδης Ηγούμενος Ι.Μ Αγίου Κοσμά Αιτωλού.  

Ώρες λειτουργίας :καθημερινά  τα πρωινά  από τις 9:00 έως τις 13:30 και τα απογεύματα από τις 18:00 έως τις 20:30 .Τηλέφωνο επικοινωνία 2463054444

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ
Κρυσταλλίδου Θεοπ