Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Διοικητικό Συμβούλιο, της Θρακικής Εστίας Εορδαίας (Θ.Ε.Ε.), με εκατοντάδες Θρακιώτες, παραβρέθηκε και παρακολούθησε τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό και την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, την Δευτέρα το βράδυ, 14 Οκτωβρίου 2013, στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου, και της
 Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής. Ο εσπερινός τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιόππης και Αριμαθέας κ.κ. Δαμασκηνό,  που είναι συντοπίτης μας  και πλειάδα ιερέων. Τα μέλη της Θ.Ε.Ε., και το πλήθος των πιστών, συνόδευσαν την εικόνα της Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής, στην περιφορά, ενώ όλοι έσπευσαν να την προσκυνήσουν, για να πάρουν την χάρη και την ευλογία της.
Ανήμερα της Απελευθέρωσης της Πτολεμαΐδας, την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013, τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία και επίσημη Δοξολογία,  για την απελευθέρωση της πόλης, από τον Τουρκικό ζυγό.
Τα μέλη, της Θ.Ε.Ε. συμμετείχαν όπως κάθε χρόνο, στην παρέλαση, για την απελευθέρωση της Πτολεμαΐδας.
Ο Ιερατικός προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής, Πατέρας Αθανάσιος Καμπούρης,  επεσήμανε, πόσο πολύτιμη είναι η ελευθερία, γιατί «είναι το πολυτιμότερο αγαθό, που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο, αξίζει να δίνουμε και την ίδια μας την ζωή για το αποκτήσουμε, ακόμη κι αν το έχουμε χάσει. Όταν όμως το έχουμε πρέπει να το προστατεύουμε ως κόρη οφθαλμού, με την συνοχή της κοινωνίας και των πολιτών».
Από την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, με την 5η χορωδιακή συνάντηση, την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στον πανηγυρικό εσπερινό, ως την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε το τριήμερο συμμετοχής εκδηλώσεων, του συλλόγου.
Η  Θ.Ε.Ε. επιτέλεσε το εθνικό της καθήκον, προς την πατρίδα, για τα Ελευθέρια της Πτολεμαΐδας, το θρησκευτικό της χρέος, απέναντι στην Οσία Παρασκευή την Επιβατηνή και το χρέος της, στους προγόνους της, που εγκατέλειψαν την Ανατολική Θράκη, στις 14 Οκτωβρίου 1922.
Χρόνια Πολλά σε όλους!
Το Δ.Σ. της Θρακικής Εστίας Εορδαίας