Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας: ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ''ΣΕΙΣΜΟΣ'' ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


 Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας μετά από πρόσκληση των διευθυντών του 10ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας οργάνωσαν και παρουσίασαν στα παιδιά όλων των τάξεων των σχολείων διάλεξη για το τι είναι σεισμός, πως και με τι καταγράφεται, τι θα πρέπει να κάνουμε πριν το σεισμό, τι θα πρέπει να κάνουμε κατά την διάρκεια του σεισμού (στο σχολείο, στο σπίτι μας, στο δρόμο, στην εξοχή, στο αμάξι κ.τ.λ. ) και τέλος το τι κάνουμε μετά τον σεισμό. 
  Η παρουσίαση έγινε σε τρείς διαφορετικές ημέρες λόγω μεγάλου αριθμού παιδιών .
Την τελευταία ημέρα πραγματοποιήθηκε άσκηση σεισμού με τα παιδιά και των δυο σχολείων. Επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί ρεαλιστική άσκηση και για αυτό το λόγω έγινε η άσκηση σε χρόνο που τα παιδιά ήταν σε διάλειμμα !!!!
Έτσι λοιπόν όταν άλλα παιδιά βρίσκονταν μέσα στην τάξη , άλλα παιδιά ήταν μέσα στους διαδρόμους του σχολείου , άλλα παιδιά στο προαύλιο του σχολείου σήμανε συναγερμός σεισμού !!!!!
  Εξι μέλη της ομάδας καθώς επίσης και οι δάσκαλοι των δυο σχολείων βοήθησαν τα
παιδιά να εφαρμόσουν αυτά που είχαν διδαχτεί στην παρουσίαση , δηλαδή πως θα προστατεύσουν τους εαυτούς τους κατά την διάρκεια του σεισμού και μετά πως θα απομακρυνθούν με ασφάλεια από το κτίριο και να συγκεντρωθούν σε ασφαλή εξωτερικό χώρο.