Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ: 10 Χρόνια χωρίς τον Θεόδωρο Παυλίδη - Κυριακή 1 Δεκεμβρίου και ώρα 6μμ στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας

DSC01174

Μεγάλο αφιέρωμα στη μνήμη του

Ήταν ημέρα Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου του 2003 όταν εντελώς απροσδόκητα ο Θεόδωρος Παυλίδης ταξίδεψε στους ουρανούς…βυθίζοντας την οικογένειά του, τους συγγενείς και τους φίλους του σε βαρύ πένθος.
Σίγησε μία από τις πιο γνήσιες και εκφραστικές φωνές του Ποντιακού τραγουδιού, αφήνοντας πίσω τα τραγούδια του, που μέσα από αυτά εξακολουθεί να ζει πάντα στις καρδιές εκείνων, που τον αγάπησαν.
Η λαογραφική εκπομπή «Ποντιακοί Αντίλαλοι» του Ράδιο Μελωδία με τη στήριξη του Δήμου Εορδαίας τιμώντας τη μνήμη του καταξιωμένου καλλιτέχνη, διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα στον Θεόδωρο Παυλίδη, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου και ώρα 6μμ στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.
«Ήταν ένα νυχτοπούλι, που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και το αφιέρωμα αυτό είναι ένα μνημόσυνο για τον σημαντικό καλλιτέχνη μας» τόνισε στον ‘’Π’’ ο εμπνευστής και συντονιστής της εκδήλωσης γνωστός χοροδιδάσκαλος και παρουσιαστής Ποντιακών εκπομπών Σπύρος Αφεντουλίδης, ο οποίος μάλιστα ταξίδεψε μέχρι τη γενέτειρα του Θεόδωρου Παυλίδη καταγράφοντας στοιχεία για τη ζωή του.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί το ανάλογο video, θα παρουσιαστεί φωτογραφικό υλικό από την πορεία του καλλιτέχνη, θα ακουστούν δικά του τραγούδια, ενώ θα δώσουν το παρόν και άλλοι γνωστοί πόντιοι μουσικοί και τραγουδιστές της περιοχής.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με παραδοσιακούς χορούς το τμήμα του Πολιτιστικού – Ποντιακού Συλλόγου του Ροδίτη, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την επίδοση τιμητικής πλακέτας στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Σε όσους θα παρευρεθούν στην εκδήλωση θα προσφερθεί δωρεάν ένα C.D. για να θυμούνται το αφιέρωμα και τα τραγούδια του Θεόδωρου Παυλίδη, όπως υπογράμμισε ο κ. Αφεντουλίδης, που ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την επιμέλεια της διοργάνωσης.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
DSC01176


 http://e-ptolemeos.gr/?p=51557#ixzz2lr0hlcUw