Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΟΧΙ στον αποθέτη Ε2 της ΔΕΗ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ 08/11/2013

Στο πλευρό των τοπικών κοινοτήτων και των κατοίκων του Καρυοχωρίου και του Αγίου Χριστοφόρου, που αντιδρούν στην εγκατάσταση του αποθέτη Ε2 της ΔΕΗ πλησίον των δύο οικισμών, συντάσσεται το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας.
Το Δ.Σ. στη συνεδρίασή του το βράδυ της Παρασκευής επικύρωσε την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Καρυοχωρίου αλλά και της λαϊκής συνέλευσης που είχε πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου στο Καρυοχώρι, στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, όπου αποφασίστηκε να μην επιτραπεί στη ΔΕΗ να υλοποιήσει το σχεδιασμό της για δημιουργία νέας απόθεσης στείρων υλικών από την εξόρυξη των λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ δίπλα στους εν λόγω οικισμούς.
Αποφασίσθηκε συγκεκριμένα να αποτραπεί ο σχεδιασμός της ΔΕΗ για δημιουργία νέου αποθέτη, με έγγραφες διαμαρτυρίες και άσκηση ένδικων μέσων κι εάν χρειαστεί με τη διοργάνωση κινητοποιήσεων, καθώς πρόκειται για μια επιβαρημένη περιοχή από τα γειτονικά ορυχεία της ΔΕΗ, και κυρίως διότι ο νέος αποθέτης που ετοιμάζει η ΔΕΗ χωροθετήθηκε δίπλα σε παλιές και μάλιστα αποκατεστημένες αποθέσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα εκφράστηκε η στήριξη των επιτροπών αγώνα που συστήθηκαν στη λαϊκή συνέλευση για τις απαιτούμενες ενέργειες, με επικεφαλής τη δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου. Η επιτροπή αιρετών απαρτίζεται ειδικότερα από τη Δήμαρχο Π. Βρυζίδου, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Καρυοχωρίου Δημήτριο Χατζηπαναγιωτίδη, τον Αντιδήμαρχο Ανατολικής Εορδαίας Γεώργιο Βασιλειάδη και τον Δημοτικό Σύμβουλο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΕ Γιώργο Καραΐσκο. Στην επιτροπή αγώνα συμμετέχουν ο πρόεδρος Πληττομένων Αντώνιος Αντωνιάδης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου “Βέρμιο” Δημήτρης Καραγιαννάκος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ο Πρόσφυγας” Παντελής Σαββαΐδης, ο π. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Σάββας Ζαμανίδης και οι Γρηγόριος Μεντεκίδης και Παύλος Κουτουκλέρ.
Η δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, λέγοντας ότι έγιναν επαφές με τη διεύθυνση του ΛΚΔΜ (Λιγντικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας) και ζητήθηκε να αλλάξει η επιχείρηση τη χωροθέτηση του αποθέτη Ε2, διότι οι συγκεκριμένες περιοχές δεν αντέχουν άλλη περιβαλλοντική επιβάρυνση.
Ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Εορδαίας, Γιώργος Βασιλειάδης, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να μιλάμε για αποκατάσταση του περιβάλλοντος σε περιοχές που γειτνιάζουν με τα ορυχεία και για επαναπόδοση των εξαντλημένων εδαφών στις τοπικές κοινωνίες και να σχεδιάζονται και νέοι αποθέτες, δίνοντας μάλιστα έμφαση στο θέμα της επαναπόδοσης εδαφών στις τοπικές κοινωνίες.
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ


 Διαβάστε περισσότερα http://e-ptolemeos.gr/?p=49445#ixzz2kSMjTKOO