Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ξεκίνησε η ανάπλαση της βόρειας εισόδου της Πτολεμαΐδας - Έργο προϋπολογισμού 3.300.000,00 ευρώ

DSC04156

Από το πάρκο των παλιών Εργατικών Κατοικιών

Με την ανάπλαση του πάρκου των παλιών Εργατικών Κατοικιών Πτολεμαΐδας (δίπλα στον Οικισμό Καρδιάς) ξεκίνησε το έργο ανάπλασης της βόρειας εισόδου της πόλης της Πτολεμαΐδας.
Οι εργασίες ανάπλασης που ξεκίνησαν εδώ και μια εβδομάδα στο πάρκο των παλιών Εργατικών Κατοικιών περιλαμβάνονται στο μεγάλο έργο ανάπλασης της βόρειας εισόδου της πόλης, προϋπολογισμού 3,3 εκατομμυρίων ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Εορδαίας Χαράλαμπος Παναγιωτίδης.
Ανέφερε ότι η ανάπλαση της βόρειας εισόδου περιλαμβάνει εργασίες από το βενζινάδικο (Μαυρίδη) στην είσοδο των Εργατικών Κατοικιών, την οδό Καραζάνου, Μανουηλάντων και καταλήγουν στη διασταύρωσή της με την οδό Οικοτροφείου (λίγο πριν τα φανάρια προς Ανατολικό- μπροστά από το κατάστημα Χ’ Παντελή) όπου θα κατασκευαστεί οδικός κόμβος. Το έργο σε όλη τη διαδρομή προβλέπει ανάπλαση των πεζοδρομίων και αλλαγή φωτιστικών.
Όσο για την ανάπλαση του πάρκου στις παλιές εργατικές κατοικίες όπου ξεκίνησαν οι εργασίες, στο ένα κομμάτι του πάρκου θα δημιουργηθεί παιδική χαρά, ενώ στο δεύτερο θα γίνει διαμόρφωση του χώρου για διαδρομές και θα τοποθετηθούν παγκάκια και βρύση για να δημιουργηθεί ένας χώρος αναψυχής για τους περίοικους.
Το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου ανάπλασης της βόρειας εισόδου είναι στις 18/01/2015, ωστόσο ο κ. Παναγιωτίδης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το έργο θα ολοκληρωθεί νωρίτερα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι η χρηματοδότησή του θα είναι συνεχής.
Ο αντιδήμαρχος δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι ο Δήμος Εορδαίας έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ 5 μεγάλα έργα, το συνολικό κόστος των οποίων ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ: ανάπλαση οδών Ι.Χρηστίδη- Επιβατών που προχωρά με ταχύ ρυθμό, ανάπλαση της βόρειας εισόδου, ανάπλαση του ΕΑΚ όπου αναμένεται να ξεκινήσει ο εργολάβος τις εργασίες μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, ανάπλαση της οδού Κ. Φούφα, το οποίο καθυστέρησε διότι είχαν κατατεθεί ενστάσεις. Σύμφωνα όμως με τον κ. Παναγιωτίδη αναμένεται να υπογραφεί μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα η σύμβαση του έργου αυτού ώστε να ξεκινήσουν μέσα στην άνοιξη οι εργασίες. Επίσης, μέσα στην ερχόμενη άνοιξη προβλέπεται να ξεκινήσει και το έργο ανάπλασης της νότιας εισόδου της Πτολεμαΐδας (προς Κοζάνη)

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
DSC04150