Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «Οι δικοί μας ήρωες στο έπος του ‘40» στο Μουσείο Πτολεμαΐδας μέχρι τέλη Φεβρουαρίου 2014





Μετά από σχεδόν ένα μήνα λειτουργίας της έκθεσης στο Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας,  "οι δικοί μας ήρωες στο έπος του '40" και μετά από τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, θεωρήσαμε επιτακτική ανάγκη να δοθεί παράταση στη λειτουργία της.
Έτσι ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να διαρκέσει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου τελικά θα φτάσουμε μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου του 2014.
Μέχρι στιγμής έχουν επισκεφθεί το Μουσείο μας περίπου 800 άτομα στην πλειοψηφία τους μαθητές όλων των βαθμίδων. Με χαρά όμως  διαπιστώσαμε πως και αυτή η Έκθεση μας, όπως και η περσινή για το 1912, πέρασε τα όρια της Δυτικής Μακεδονίας μιας και έχουμε επισκέπτες από Καρδίτσα , Θεσσαλονίκη , Ξάνθη και Γιάννενα. 
Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί έχουμε  καταφέρει να βάλουμε πολύ ψηλά τον πήχη με τις εκθέσεις που πραγματοποιούμε στο Μουσείο μας και φυσικά έτσι θα συνεχίσουμε και για το 2014.
Θα ήθελα επίσης  να σας ενημερώσω πως η Έκθεση μας έχει εμπλουτιστεί με ένα σημαντικό ντοκουμέντο. Πρόκειται για την βιντεοσκοπημένη αφήγηση Εορδαίων που πολέμησαν στην Πίνδο, οι οποίοι πια δεν βρίσκονται στη ζωή. Είναι ένα σπουδαίο υλικό  που είχε την ευγενική διάθεση να μας παραχωρήσει από το προσωπικό της αρχείο η κυρία Βαρβάρα Γκέκα την οποία θα ήθελα να την ευχαριστήσω πολύ. 
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης  είναι καθημερινά από τις 9:00-13:30 και το απόγευμα από 18:00-20:00 για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας μπορείτε να επικοινωνείτε στο 24630-54444. 
Το μουσείο θα συνεχίσει και με άλλες εκδηλώσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς , ετοιμάζουμε μάλιστα και κάτι πολύ ιδιαίτερο για τα Χριστούγεννα που πιστεύουμε πως θα ενθουσιάσει όλα τα μικρά παιδιά.



Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ
Θεοπίστη Κρυσταλλίδου