Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Σημαντική κινητικότητα για την προώθηση του μητρικού θηλασμού από την «Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρότητας Πτολεμαΐδας»

DSC01122
Έντονη είναι η παρουσία της νεοσύστατης Εθελοντικής Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας στην Πτολεμαΐδα, με τη συνεχή διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων για την προώθηση του μητρικού θηλασμού.
Πρόκειται για μία από τις 35 ανάλογες ομάδες της χώρας, ενός εκτενούς δικτύου, που βοηθούν όσες μητέρες επιθυμούν να θηλάσουν, όπως τόνισε σε δηλώσεις της στον “Π” το μέλος της τοπικής ομάδας Ευαγγελία Κούκουρα, την οποία συναντήσαμε με αφορμή την τελευταία εκδήλωση με θέμα: «Βρεφική και παιδική διατροφή», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.
Αναφερόμενη στις δράσεις τους η κ. Κούκουρα διευκρίνισε ότι: «Ενημερώνουμε εθελοντικά με επιστημονικά άρθρα και μελέτες για το πως μπορούν οι μητέρες να λύσουν τα προβλήματα που θα προκύψουν κατά το θηλασμό και βρίσκουν βοήθεια μέσα από τις εμπειρίες των μελών μας, που είναι θηλάζουσες μητέρες και με βάση πάντα τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Η λειτουργία υποστηρικτικών ομάδων για μητέρες, που θέλουν να θηλάσουν είναι σημαντική, καθώς ενημερώνονται από έμπειρες μητέρες, που έχουν θηλάσει επιτυχώς και μακροχρόνια.
Εξάλλου κάθε παιδί έχει δικαίωμα στο θηλασμό καθώς είναι ο πιο ασφαλής, υγιεινός και εφαρμόσιμος τρόπος για να σιτιστεί ένα μωρό τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του…
Πάντως η UNICEF και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), συνιστούν ότι ο μητρικός θηλασμός πρέπει να συνεχίζεται με κατάλληλες συμπληρωματικές τροφές για δύο ή και πλέον χρόνια.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ