Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Γιορτή των αγροτών- υποδοχή του χειμώνα_Αναπαράσταση πολυκαρπίας-πανσπερμίας_Της Παναγίας Μεσοσπορίτισσας: Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από το Σύλλογο Μικρασιατών Πτολεμαΐδας!!! (παρά τη δυνατή βροχή που έπεφτε από το πρωί!!!)

"ΤΣΙΠΟΥΡΟΚΑΤΑΝΥΞΗ" ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 "Μπομπόλια: καρποί με ζάχαρι

"Μισόσπειρα, μισόφαγα, μισό έχω να περάσω...!!!


Γιορτή των αγροτών- υποδοχή του χειμώνα
Αναπαράσταση πολυκαρπίας-πανσπερμίας
Της Παναγίας Μεσοσπορίτισσας








WWW.EORDAIA.ORG

http://www.eordaialive.gr





Η «τσιπουροκατάνυξη» των Μικρασιατών καλά κρατεί…




Βίντεο
DSC01141
Την εορτή της Παναγίας της Μεσοσπορίτισσας τίμησε ο Σύλλογος Μκρασιατών Πτολεμαΐδας «Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ» στο πλαίσιο της καθιερωμένης «τσιπουροκατάνυξης» που διοργάνωσε στον αύλειο χώρο της στέγης του.
Ξεναγώντας το φακό του “Π” στο παραδοσιακό καζάνι και εξηγώντας τον τρόπο παραγωγής του τσίπουρου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θεοδόσης Καδόγλου τόνισε ότι στόχος είναι η διατήρηση των πατροπαράδοτων εθίμων με την μορφή τους να παραμένει αναλλοίωτη.
Τα συγχαρητήριά της προς τους διοργανωτές εξέφρασε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου για την όμορφη – παραδοσιακή εκδήλωση, που προβάλλει τα τοπικά προϊόντα και προσφέρει ψυχαγωγία στον κόσμο, που πολύ την έχει ανάγκη τις δύσκολες αυτές εποχές.
Παράλληλα αναβίωσαν «Τα Πολυκάρπια», ένα έθιμο με διάφορους καρπούς αναμεμειγμένους με ζάχαρη, τους οποίους πήγαιναν στην Εκκλησία για ευλογημένη σοδειά γιορτάζοντας οι αγρότες την είσοδο του χειμώνα, σύμφωνα με την Γραμματέα του συλλόγου Βίκυ Χατζηκυριάκου.
Παρά τη βροχή που έπεφτε ασταμάτητα, οι Μικρασιάτες αψηφώντας την, μικροί και μεγάλοι χόρεψαν τα παραδοσιακά τους τραγούδια, υπό τους ήχους της τοπικής ορχήστρας και διασκέδασαν με τους προσκεκλημένους τους.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
DSC01128 DSC01129 DSC01130 DSC01136

 http://e-ptolemeos.gr/?p=51395#ixzz2lmJl6cdD