Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ολοκληρώνονται σταδιακά τα έργα υποδομής Υδρεύσεων και Αποχετεύσεων στο Δήμο Εορδαίας

Τα ζητήματα “υποδομών” στις προτεραιότητες του Δήμου Εορδαίας στις Τοπικές Κοινότητες Ασβεστόπετρας, Περδίκκα, Δροσερού, Γαλάτειας και Ολυμπιάδας 

DSC00980
Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν τα έργα αντικατάστασης των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης στις Τοπικές Κοινότητες Ασβεστόπετρας, Περδίκκα, Δροσερού, Γαλάτειας και Ολυμπιάδας του Δήμου Εορδαίας, ενώ πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 5,4 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και αφορούν πεπαλαιωμένα δίκτυα από αμίαντο, τα οποία αντικαθίστανται με υλικά τρίτης γενιάς, αναβαθμίζοντας την ποιότητα του πόσιμου νερού.
Σε μία από τις παραπάνω τοπικές κοινότητες στην Ασβεστόπετρα η αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ σε επιτόπιο έλεγχο, που πραγματοποίησε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την πορεία του έργου, το οποίο θα δώσει “ανάσα” στους κατοίκους και θα αποτελέσει μία βιώσιμη υποδομή, για πολλά χρόνια.
«Τα θέματα των υποδομών είναι πάρα πολύ σημαντικά για το Δήμο μας. Ολοκληρώνοντας το μεγάλο δίκτυο ύδρευσης στις τοπικές κοινότητες, θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις ώστε μαζί με την Τηλεθέρμανση να κλείσουμε το θέμα των υποδομών στην Εορδαία», τόνισε η κ. Βρυζίδου.
Για έργα μεγάλης περιβαλλοντικής ωφέλειας, που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του πόσιμου νερού, επιλύοντας χρόνια προβλήματα, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ Γιώργος Καραΐσκος, ευχαριστώντας την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την τοπική κοινότητα, την ανάδοχο εταιρεία και τους εργαζόμενους της επιχείρησης, για την άριστη συνεργασία τους.
Ο κ. Καραΐσκος υπενθύμισε ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει το τεράστιο έργο επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού συνολικού προϋπολογισμού 32 εκατομμυρίων ευρώ, που θα δώσει λύση στα λύματα όλων των τοπικών κοινοτήτων, καθώς και η αποκατάσταση του Εορδαϊκού ποταμού (Σουλού) με φορείς υλοποίησης τον Δήμο Εορδαίας και την ΔΕΥΑΕ.
Τις ευχαριστίες τους προς το Δήμο εξέφρασαν οι κάτοικοι του χωριού και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος Γιώργος Παγκαλίδης, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα του οικισμού.
Δίνοντας τα τεχνικά στοιχεία του έργου η εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Δέσποινα Παπαδοπούλου, ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή, τη ΔΕΥΑΕ, την τοπική κοινότητα και τις τεχνικές υπηρεσίες για την εποικοδομητική συνεργασία τους, καθώς και τους κατοίκους για την ανοχή τους στην “αναστάτωση” που επέφερε η κατασκευή του έργου.
«Πρόκειται για ένα έργο, που μετά από πολλές προσπάθειες της παρούσης Δημοτικής Αρχής εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, είναι ένα δίκτυο 15 χλμ. και οι κάτοικοι της Ασβεστόπετρας τουλάχιστον για 50 χρόνια θα έχουν εξασφαλίσει την αναβάθμιση του πόσιμου νερού τους» διευκρίνισε η κ. Παπαδοπούλου.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
 DSC00979DSC00986