Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: Να κάνουμε το μπάσκετ γιορτή και το γήπεδο σημείο συνάντησης όλων!

APS-ARIWN
Αγαπητοί φίλοι του αθλητισμού,
Οι περισσότεροι που ασχολείστε με τα τοπικά αθλητικά δρώμενα, γνωρίζετε, ότι διανύουμε αισίως τον πέμπτο μήνα λειτουργίας της νεοσύστατης ομάδας μπάσκετ, τον Α.Π.Σ. Αρίων-‘’Πτολεμαΐδα’’. Θα θέλαμε να επισημάνουμε σε αυτούς που δε γνωρίζουν ότι ο σύλλογος προήλθε απ’ το τμήμα μπάσκετ του Φ.Σ. ‘’Αρίων’’ και τον Α.Π.Σ. ‘’Πτολεμαΐδα’’.
Με την ευκαιρία που μας δίνουν τα τοπικά έντυπα μέσα θα θέλαμε να εξωτερικέψουμε τις μέχρι τώρα προσπάθειές μας, να ευχαριστήσουμε αυτούς που στέκονται δίπλα μας αλλά ταυτόχρονα να μοιραστούμε με την κοινωνία και τους πολίτες της τους στόχους, τα οράματα και τις προθέσεις μας γύρω από το μπάσκετ.
Στα πλαίσια της γενικότερης αναδιοργάνωσης του αθλήματος στον τόπο μας, προβήκαμε σε κάποιες, αναγκαίες για την εποχή, κινήσεις με αποκλειστικό σκοπό την προώθηση και την διάδοση σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας όλων των ηλικιών.
Πιο συγκεκριμένα, ο ιστότοπός μας είναι πλέον γεγονός.( www.ptolemaidabc.gr). Το site μας ουσιαστικά αποτελεί την επίσημη φωνή μας και προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να περιηγηθεί μαθαίνοντας τα νέα της ομάδας (τμήματα υποδομής και αγωνιστικά), να δει τις βαθμολογίες, αποτελέσματα αγώνων και να γνωρίσει τους χορηγούς-υποστηρικτές της νέας προσπάθειας.
Παράλληλα με το site, υπάρχει και ενεργή παρουσία μας στα social media. Η επίσημη σελίδα στο facebook αποτελεί μία διασκεδαστική αλλά ταυτόχρονα και ουσιώδη νότα μέσω της οποίας δημοσιεύεται ότι έχει σχέση με την ομάδα.
Πιλοτικά για φέτος, ξεκινήσαμε διακριτικά την παρουσία μας στο youtube δημιουργώντας το επίσημο κανάλι μας, το οποίο λέγεται aps-arion web tv.
Με το βήμα που μας δίνεται σήμερα, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους, μέχρι τώρα, χορηγούς-υποστηρικτές μας, τους ανθρώπους που προμηθεύτηκαν την κάρτα οικονομικής ενίσχυσης αλλά και όλους τους υπόλοιπους που με το ζεστό τους χειροκρότημα ενισχύουν τις προσπάθειες των αθλητών μας στους εντός έδρας αγώνες. Επίσης, θα θέλαμε να κάνουμε ένα κάλεσμα προς όλους του υπόλοιπους εμπόρους, καταστηματάρχες και επιχειρηματίες της περιοχής μας να στηρίξουν το εγχείρημα μας.
Ο θεσμός των αθλητικών χορηγιών, όπως είναι γνωστό, υπήρξε κατά την αρχαιότητα, αλλά πολύ περισσότερο σήμερα, που τα αθλητικά σωματεία στερούνται των αναγκαίων πόρων για την ανάπτυξη της δράσης τους, ένα σημείο συνάντησης του επιχειρηματικού κόσμου και της ερασιτεχνικής αθλητικής δραστηριότητας. Πλέον, καμία διοργάνωση δεν διεξάγεται, κανένα σωματείο δε μπορεί να επιβιώσει χωρίς την παρουσία των υποστηρικτών της.
Για όλους εμάς που ασχολούμαστε με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αποτελεί κοινή και παγιωμένη πεποίθηση, ότι όσο αναβαθμίζεται η αγορά της περιοχής μας, τόσο και τα οφέλη του αθλήματος που υπηρετούμε θα είναι μεγαλύτερα.
Ο Α.Π.Σ.-Αρίων ‘’Πτολεμαΐδα’’ τη σεζόν που διανύουμε αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Ανδρών της ΕΚΑΣΔΥΜ και έχει ως πρωταρχικό στόχο την άνοδό του στη Γ’ εθνική. Σε συνδυασμό με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών στα τμήματα υποδομής, μας κάνει να ελπίζουμε ότι το καλαθοσφαιρικό μέλλον της περιοχής μας είναι εξαιρετικά ευοίωνο. Το σωματείο μας, σας ζητά να σταθείτε αρωγοί σε αυτή τη νέα προσπάθεια.(όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να απευθυνθεί στο e-mail ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας έτσι ώστε να του δοθεί αναλυτικά η πλατφόρμα και ο τρόπος διαφήμισης)
Για μια ομάδα που σέβεται πρωτίστως τον εαυτό της, αλλά και τους κόπους των ανθρώπων που την περιβάλλουν, βασικός της στόχος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τα τμήματα υποδομής.
Η νεοσύστατη ακαδημία του Α.Π.Σ.-Αρίων ‘’Πτολεμαΐδα’’, με την πολυετή εμπειρία στο χώρο, του Φ.Σ Αρίων και του Α.Π.Σ. Πτολεμαΐδα, δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους-αθλητές να απολαμβάνουν τη γνωριμία με το άθλημα που αγαπούν, το μπάσκετ, μέσα από επιστημονικά σχεδιασμένες και τεκμηριωμένες προπονήσεις.
Οι προπονήσεις γίνονται από έμπειρους και καταξιωμένους προπονητές-παιδαγωγούς στο χώρο και δίνεται η δυνατότητα να αγωνιστούν σε τουρνουά και φιλικούς αγώνες.
Βασικός στόχος της ακαδημίας, εκτός απ’ την ανάδειξη καλών καλαθοσφαιριστών, είναι να αγκαλιάσει κάθε αθλητή ξεχωριστά και να του παρέχει τα ζητούμενα για μία ολοκληρωμένη αθλητική εκπαίδευση. Η αθλητική εκπαίδευση περιλαμβάνει γνώσεις, αξίες, στάσεις και συμπεριφορές.
Με κατάλληλα διαμορφωμένο πρόγραμμα για κάθε ηλικία αναπτύσσονται τόσο οι κινητικές δεξιότητες του παιδιού (απόκτηση σωματικού έλεγχου, ισορροπία, ενδυνάμωση, ευλυγισία, επιδεξιότητα) όσο και τα πνευματικά χαρακτηριστικά (αυτοσυγκέντρωση, επιμονή, υπομονή, αγωνιστικότητα, αυτοσχεδιασμός)
Σύμφωνα με έρευνες κορυφαίων πανεπιστημίων της Ευρώπης, οι πολίτες της χώρας μας έχουν το χαμηλότερο δείκτη διάθεσης συνεργασίας είτε πρόκειται για εργασιακό περιβάλλον, είτε για μία ψυχαγωγική δραστηριότητα κτλ. Η ενασχόληση του παιδιού με τον αθλητισμό θέτει τις βάσεις από πολύ νωρίς έτσι ώστε να καλλιεργηθεί το πνεύμα συνεργασίας, ομαδικότητας και αλληλεγγύης.
Στις ακαδημίες μας, παρακολουθείται συστηματικά η απόδοση-πρόοδος των παιδιών και υπάρχει συχνή και εποικοδομητική συνεργασία-επικοινωνία με τους γονείς.
Προτεραιότητά μας είναι τα τμήματα που δημιουργούνται να είναι ολιγάριθμα, προκειμένου να βοηθηθούν οι αθλητές για την βελτίωσή τους. Η κατανομή των μικρών αθλητών μας γίνεται με βασικούς κανόνες:
•Το έτος γέννησης τους
•Την εμπειρία τους στο άθλημα
•Την ανάγκη αριθμού αθλητών κάθε τμήματος
•Την αθλητική εξέλιξή τους
•Τις εξωαγωνιστικές υποχρεώσεις τους (ξένες γλώσσες και άλλες δραστηριότητες)
Αγαπητέ φίλε, αυτούς τους πέντε μήνες πετύχαμε πολλά. Δε σταματάμε όμως εδώ. Οι εικόνες των μικρών παιδιών συνοδευόμενα από τους γονείς στα μέχρι τώρα εντός έδρας παιχνίδια μας γεμίζει με ακόμα περισσότερο πάθος γι’ αυτό που κάνουμε αλλά παράλληλα πολλαπλασιάζει τις ευθύνες. Μπορείς κι συ να βάλεις το δικό σου λιθαράκι στην αναβάθμιση του αθλήματος. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ξανά το μπάσκετ γιορτή και το κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας, σημείο συνάντησης όλων!
Το Δ.Σ. του Α.Π.Σ. Αρίων-‘’Πτολεμαΐδα’’
Επικοινωνία:
e-mail: ptolemaidabc@yahoo.gr
Τηλ: Κιοσές Παναγιώτης: 694 83 07 089
Λαφαζανίδης Παύλος: 697 48 07 159
fbhttps://www.facebook.com/ApsArionPtolemaidaBasketball
youtube: http://www.youtube.com/channel/UC_jZWjJKzg3VSNJtAOtieTw