Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Με μεγάλη επιτυχία η "Τέχνη των γεύσεων" στην Αναρράχη Μουρικίου του Δήμου Εορδαίας!!!


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοινότητας Νέων Αναρράχης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Αναρράχης διοργάνωσαν με επιτυχία εκδήλωση με θέμα "Τέχνη των γεύσεων" στην κεντρική πλατεία του χωριού την Κυριακή που μας πέρασε.

Image

Image

Από νωρίς κατέφθαναν οι νοικοκυρές με τα διάφορα εδέσματα που έκανε η καθεμιά προκειμένου να προσφερθούν στον κόσμο που θα παρευρίσκετο κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Γεύσεις που η κάθε μια διαφορετικά είχε την υπογραφή της νοικοκυράς που την επιμελήθηκε με μεράκι και τρόπο ξεχωριστό.

Image

Image

Image

Image

Από νωρίς άρχισε και η διαδικασία του ψησίματος στα κάρβουνα του "αντικριστού" το οποίο για αυτούς που δεν γνωρίζουν απαρτίζεται από τα πλευρά του χοίρου και με την κατάλληλη πρόσμιξη μπαχαρικών και του προσεκτικού ψησίματος.....(αφού στο ξεκίνημα και για κάποιες ώρες γίνεται καλυμμένο με λαδόκολλα).


Image

Image

Image


Image

Image

Image


Συγχρόνως παραδίπλα τοποθετήθηκε όλος ο μηχανισμός που χρειάζεται προκειμένου να γίνει το βράσιμο των στέφυλων και η παραγωγή του τσίπουρου που στην "πρώτη καζανιά" πάρθηκε τσίπουρο το λεγόμενο "γράπα" και στην "δεύτερη την μετάβραση δηλαδή" με την κατάλληλη προσθήκη "γλυκάνισου" παρήχθη το τσίπουρο που το πίνει ο περισσότερος κόσμος.

Image

Image


Image


Image

Image


Στις 12 το μεσημέρι άρχισε το γλέντι και ο χορός. Τον χορό άνοιξαν ομάδα χορευτών του παιδικού τμήματος του Συλλόγου για να ακολουθήσουν ο Σύλλογος Βλατσιωτών Πτολεμαΐδας και χορευτικά συγκροτήματα από τον Περδίκα και τον Φούφα με την επιμέλεια και καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ. Στέφανου Τσότσου ο οποίος ήταν με την ιδιότητα του χοροδιδάσκαλου.

Image

Image


Image


Image

Με την άριστη χορευτική τους παρουσία τα συγκροτήματα συμπαρέσυραν και τον κόσμο στο να τους ακολουθήσουν και συνεχίσουν αργότερα μόνοι τους έως την εναλλαγή της ημέρας με την νύχτα λόγω της αναμενόμενης κόπωσης από την πολύωρη παρουσία τους στο χορό!!!!!!!!! 



Κλείνοντας να αναφέρουμε την ικανοποίηση που ένοιωσε ο νεοεισελθείς Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Κων/νος Δίλκας από την πολυπληθή παρουσία του κόσμου και την όλη γενικά επιτυχία της εκδήλωσης η οποία φυσικά έγινε με την βοήθεια του απερχόμενου Προέδρου κ. Κων/νου Φίλιου και των υπόλοιπων μελών τόσο του Πολ. Συλ. όσο και του Συλλόγου Γυναικών Αναρράχης (οι οποίες ομόρφυναν την εκδήλωση τόσο με την παρουσία τους όσο και με τα άριστα εδέσματα τους).


Image



Image

Image

Image