Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Εντυπωσιακή έκθεση ψηφιδωτών με πολυποίκιλη θεματολογία στο Μουσείο Πτολεμαΐδας

DSC01008
Μία ιδιαίτερη έκθεση ψηφιδωτών, θα φιλοξενήσει το Μουσείο Πτολεμαΐδας από τις 7 Δεκεμβρίου με έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων με τη γοητεία των ψηφίδων από διάφορα υλικά.
Πρόκειται για την πρώτη εικαστική έκθεση στο είδος αυτό, της Βαρβάρας Γκέκα η οποία θα παρουσιάσει την δουλειά της ξεκινώντας από την πόλη της, ενώ τα έργα της αναμένεται να ταξιδέψουν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού.
«Η έκθεση έχει χαρακτήρα περισσότερο εκπαιδευτικό, χωρίζεται σε τρεις ενότητες, την Ελληνική Μυθολογία, την πολιτική και την Αγιογραφία» διευκρίνισε η δημιουργός, καλώντας τους συμπολίτες της να στηρίξουν την προσπάθειά της, που ξεκινάει από την γενέτειρά της.
«Ανοίγουμε το Μουσείο μας, που έχει παράδοση στα ψηφιδωτά, για να σας παρουσιάσουμε την πρώτη ατομική έκθεση ψηφιδωτών της Βαρβάρας Γκέκα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στη μορφή αυτή της τέχνης» επεσήμανε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΠΠΑΠ και πρόεδρος του Μουσείου Θεοπίστη Κρυσταλλίδου, προσκαλώντας τους φίλους της τέχνης να επισκεφθούν την έκθεση με τα εντυπωσιακά έργα.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

DSC01009