Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ‏: ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
25 Νοεμβρίου  2013
Αριθ. Πρωτ.:1397
ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ Γιάννη Μιχελάκη
ΥΠΟΥΡΓΟ  ΠΕΧΩΔΕ        κ Κωστή Χατζηδάκη
ΠΡΟΕΔΡΟ  ΕΝΠΕ            κ Γιάννη  Σγουρό
ΘΕΜΑ: ‘’ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ (ΤΜΗΜΑ ΡΕΜΑ ΚΩΤΟΥΡΙ-ΟΡΙΑ       ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΣΗΡΑΓΓΑ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ)’’
Σχετ.: -Το με Α.Π. ΕΜΠ 44/1.8. 2013 Έγγραφο Υπ. Εσωτερικών
- Το με Α.Π.69532/30.8.2013 Έγγραφο Περιφ. Δυτ. Μακεδονίας.
Αξιότιμοι Κύριοι
Τα Εργατικά Κέντρα Δυτικής Μακεδονίας αποδίδοντας την δέουσα σημασία στην κατασκευή της ‘’Σήραγγας Κλεισούρας’’ που είναι έργο υποδομής , με αναπτυξιακό χαρακτήρα, έρχονται να προσθέσουν τη φωνή τους μ’ αυτήν της Αυτοδιοίκησης, για την υλοποίηση του έργου.
Πρόκειται για έργο πλήρους ωριμότητας, με δυνατότητα άμεσης δημοπράτησης. Συνδέει τρεις Περιφερειακές Ενότητες, μειώνει το μήκος της διαδρομής, καθώς και το χρόνο διέλευσης στο μισό, εξασφαλίζοντας χαμηλότερο υψόμετρο διέλευσης με καλύτερες καιρικές συνθήκες  διαδρομής.
Σύμφωνα με στοιχεία της Δ.Τ.Ε/Π.Ε. Καστοριάς (συντάκτης της μελέτης): - Υπάρχει έγκριση περιβαλλοντικών όρων από ΠΕΧΩ Δυτ. Μακεδονίας  10-3-2011  - Έγκριση κτηματολογίου Δ.Τ.Ε./Π.Ε. Καστοριάς  22-4-2012  - Τεύχη δημοπράτησης Δ.Τ.Ε./Π.Ε. Καστοριάς   26-4-2012
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Τα οφέλη που αναμένονται πρωτίστως για τους Δήμους Αμυνταίου-Πτολεμαίδας-Ορεστίδος-  Καστοριάς, αλλά και για την περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας είναι πολλαπλά.
- Με την υλοποίηση του έργου εξασφαλίζεται η βόρεια σύνδεση δυο καθέτων αξόνων της Εγνατίας, Σιάτιστα-Καστοριά-Κρυσταλλοπηγή-Αλβανία  &  Κοίλα-Πτολεμαίδα-Νίκη-FYROM μέσω του Νότιου κόμβου Καστοριάς και του Νότιου κόμβου Πτολεμαίδας.
Ο προτεινόμενος δρόμος συνδέει τις περιοχές Αμυνταίου,(Μποδοσάκειο Νοσοκομείο)  Πτολεμαίδας, Κλεισούρας, Άργους Ορεστικού, (Αεροδρόμιο, περιοχή ΒΙΠΑ όπου βρίσκεται το Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας) &  Καστοριάς.
Το έργο που συνδέει διευρωπαϊκά δίκτυα, συμβάλει καθοριστικά στις μεταφορές, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις εμπορικές συναλλαγές και την οικονομική τόνωση της περιοχής και ευρύτερα. Εξασφαλίζει δε γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο & στο Αεροδρόμιο του Άργους Ορεστικού.
Θωρούμε το έργο ιδιαίτερα σημαντικό και ζητάμε την καθοριστική συμβολή σας στην προώθηση και ένταξή του, σε ευρωπαϊκά προγράμματα και κονδύλια.

Για τις διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων
Οι Πρόεδροι                                       Οι Γεν. Γραμματείς
Τσιλφίδης Αναστάσιος                                  Κακουλίδης Θεόδωρος                 Πτολ/δα

Μαλέας Γεώργιος                                           Γούσιας Θεόδωρος                         Καστοριά

Μπρίρος Στέφανος                                         Δεληγιώργης Χρήστος                   Φλώρινα
Κοινοποίηση:
-  Πρόεδρο Κυβέρνησης  κ Αντώνη Σαμαρά
- Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης  κ Ευάγγελο Βενιζέλο
- Πρόεδρο Βουλής  κ Ευάγγελο Μεϊμαράκη – Κόμματα Βουλής
- Βουλευτές Δυτ. Μακεδονίας
- Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας & εμπλεκόμενους Δημάρχους