Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Βαγγέλης Βύρλιος: Ένας πυγμάχος από την Πτολεμαΐδα!!!


img171 img173
Στην Πτολεμαΐδα και γενικότερα στην Εορδαία όλα τα αυτά τα χρόνια έχουν αναπτυχθεί πάρα πολλά αθλήματα.
Ένα όμως άγνωστο για ποιο λόγο δεν αναπτύχθηκε καθόλου-τουλάχιστον όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με την αθλητική δημοσιογραφία και δεν είναι και λίγα, δεν το ξέρω- στην περιοχή μας.
Ο λόγος για την Πυγμαχία. Ένα άθλημα που στην γειτονική πόλη της Κοζάνης είναι πολύ δημοφιλές.
Η περιοχή μας όμως μπορεί να μην έχει αναπτύξει το άθλημα, έχει όμως αθλητή που διακρίνεται με τα χρώματα του Εθνικού Κοζάνης και πρόσφατα κατέκτησε και το πρώτου μετάλλιο σε αγώνες.
Ο λόγος για τον Ευάγγελο Βύρλιο από το Περδίκκα Εορδαίας που σε αντίθεση με άλλα παιδιά της ηλικίας του, αγάπησε την πυγμαχία και παρά την απόσταση αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτήν.
Ο Βαγγέλης γεννήθηκε πριν 16 χρόνια στην Πτολεμαΐδα και κατοικεί στο Περδίκκα.
Δημοτικό και Γυμνάσιο πήγε στο Περδίκκα ενώ Λύκειο  στο 1ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας. Εκεί αν και προπονείται καθημερινά και πολλές ώρες (βάλτε και τη μετακίνηση) βραβεύτηκε ως ο καλύτερος για το έτος 2012-13.
Φέτος πήρε μεταγραφή στο 2ο Γενικό Λύκειο  όπου συνεχίζει την φοίτηση του στην Β΄ Λυκείου.
Ασχολείται με τον αθλητισμό από τα 5 του χρόνια και αφού πήγε σε αρκετά αθλήματα κατέληξε στην πυγμαχία και στον Εθνικό Κοζάνης. Εκεί προπονείται καθημερινά με τον Σταύρο Καλαμαρά που πέρα από προπονητής του συλλόγου είναι και στην Εθνική Ελλάδας.
Με συνεχή δουλειά και υπό τις οδηγίες, την επίβλεψη και τις  υποδείξεις- συμβουλές του κ. Καλαμαρά πήρε μέρος σε πολλούς αγώνες.
Φέτος ήρθε και η πρώτη μεγάλη διάκριση αφού στους Πανελλήνιους Αγώνες Πυγμαχίας Παίδων πήρε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.
Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο για την περιοχή μας στο άθλημα της πυγμαχίας κάτι που αποτελεί μεγάλη επιτυχία.
Αυτή η διάκριση από το πρώτο του κιόλας πρωτάθλημα του έδωσε το κουράγιο και τη δύναμη να συνεχίσει πιο δυναμικά και με τη στήριξη του προπονητή του και του συλλόγου του να βάλει ακόμα υψηλότερους στόχους.




\