Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

"Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ" από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου και την Πειραματική Σχολή κλασικού Χορού, στο Πνευματικό κέντρο Πτολεμαΐδας







Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ...ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)


www.eordaia.org




WWW.EORDAIALIVE.GR



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μαγικές στιγμές πλημμυρισμένες με πανέμορφη μουσική και ευρηματικές χορογραφίες κλασικού χορού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι  θεατές της πρεμιέρας της παράστασης «Ο Χορός των Χριστουγέννων» που διοργανώθηκε από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου και την Πειραματική Σχολή κλασικού Χορού, στο Πνευματικό κέντρο την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου.
Πενήντα πέντε μαθητές και καθηγητές των δυο σχολών, καθήλωσαν το ακροατήριο με τις θεαματικές χορογραφίες, αλλά και την μουσική αρτιότητα των ερμηνειών τους, σε ένα Πνευματικό κέντρο που φάνηκε πολύ μικρό για να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας τόσο μεγάλης παραγωγής.
Στο πρώτο μέρος, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου, παρουσίασε ένα απάνθισμα έργων των Χαίντελ, Περσέλ, Μπάχ που γράφτηκαν με στόχο να αποτελέσουν την υπόκρουση σε χορευτικές συγκεντρώσεις που διοργανώνονταν από πλούσιους ευγενείς των μέσων του 17ου αιώνα στα παλάτια τους. Στο δεύτερο μέρος, την σκυτάλη πήρε οι χορεύτριες της Σχολής Κλασικού Χορού.  Ο Καρυοθραύστης, οι Συλφίδες, η Σύλβια, η νεράιδα της ζαχαριέρας και τα μαγικά φλάουτα, αποσπάσματα από γνωστά μπαλετικά δημιουργήματα,  παρέλασαν πάνω στη σκηνή  με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας, ένα θέαμα οπτικό και ακουστικό αξέχαστο για τους τυχερούς ακροατές.
Η παράσταση του «Χορού των Χριστουγέννων» ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΚΟΙΠΠΑΠ και της ΚΕΔΕ.
Στην χαιρετισμό της η κ. Κρυσταλλίδου Θεοπίστη ανέφερε : «Σε λίγο θα παρακολουθήσουμε ένα μικρό θαύμα. Ένα θαύμα που μόνο εμείς οι Έλληνες μπορούμε να δημιουργήσαμε ακόμα και  σε δύσκολες στιγμές, χρησιμοποιώντας μόνο  το μυαλό το ταλέντο και την εργατικότητα μας. Σε λίγο τα παιδιά μας, θα μας δείξουν το δρόμο και τον τρόπο για το πως μπορούμε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες .Με συνεργασία, δουλειά και ταλέντο.»
Οι παραστάσεις συνεχίζονται σήμερα 23 Δεκεμβρίου στις 20:30 και την παραμονή των Χριστουγέννων στις 24 Δεκεμβρίου στις 18:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας .
Η είσοδος είναι ελεύθερη, με κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 2463053503, ενώ γίνονται δεκτές προσφορές σε τρόφιμα μακράς διάρκειας για τις ανάγκες του Καλού Σαμαρείτη και του Κοινωνικού Ιατρείου.

Τη καλλιτεχνική επιμέλεια και τη διεύθυνση της ορχήστρας έχει ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτ. Ωδείου κος Λάζαρος Τσαβδαρίδης ενώ τις μαγευτικές χορογραφίες επιμελήθηκε η κα. Μάρθα-Δήμητρα Τασιούδη.


Η πρόεδρος του ΚΟΙΠΠΑΠ

Θεοπίστη Κρυσταλλίδου


Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Χρήστος Κεσκερίδης