Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Π. ΒΡΥΖΙΔΟΥ: Δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στους Δήμους της Δυτ. Μακεδονίας

 ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ



www.eordaia.org

Π. ΒΡΥΖΙΔΟΥ: Δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στους Δήμους της Δυτ. Μακεδονίας

vryzid-malout

Ενστάσεις και από τον Δήμαρχο Κοζάνης για τα 55 άτομα που φέρονται ως πλεονάζον προσωπικό

Την έντονη αντίδρασή της στο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών για την εθελοντική κινητικότητα στους Δήμους της χώρας σε περίπτωση πλεονάζοντος προσωπικού, εκφράζει η Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, τονίζοντας ότι με βάση το έγγραφο του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών οι Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας εμφανίζονται να έχουν πλεονάζον προσωπικό την ώρα που έχουν έλλειψη.
Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έκανε χθες βήμα πίσω στο θέμα του πλεονάζοντος προσωπικού στους δήμους, η επιστολή του Αναπληρωτή Υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου, δημιούργησε έντονη ανησυχία στους Δήμους της περιοχής, καθώς μιλά για πλεόνασμα προσωπικού στους Δήμους της Π.Ε. Κοζάνης καθώς και σε μεγάλους δήμους της Δυτικής Μακεδονίας.
Ως εκ τούτου επιστολή διαμαρτυρίας αποστέλλει και ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, καθώς με βάση το έγγραφο του Υπουργείου ο Δήμος Κοζάνης φέρεται να έχει 55 άτομα πλεονάζον προσωπικό!
Μιλώντας στον «Π» η κ. Βρυζίδου διέψευσε μετά βδελυγμίας ότι ο Δήμος Εορδαίας έχει πλεονάζον προσωπικό 5 ατόμων, εκφράζοντας και την καθολική αντίθεση των Δημάρχων της περιοχής: «Είμαστε αντίθετοι με το έγγραφο που ήρθε από το Υπουργείο Εσωτερικών που αναφέρεται σε μελέτη του υπουργείου για το ποιοι δήμοι της χώρας έχουν πλεόνασμα προσωπικού, καθώς με βάση το έγγραφο προκύπτει ότι στους περισσότερους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας υπάρχει πλεονάζον προσωπικό και στο Δήμο Εορδαίας εμφανίζεται ότι πλεονάζουν 5 άτομα.»
Η Πρόεδρος της ΠΕΔ τονίζει ότι τα στοιχεία του Υπουργείου είναι εσφαλμένα καθώς στηρίχθηκαν σε παλιά στοιχεία που στάλθηκαν από τους Δήμους τον περασμένο Ιούνιο, ενώ δεν έχει ληφθεί από το Υπουργείο υπόψιν η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που υπηρετούσαν στους Δήμους (Δημοτικοί Αστυνομικοί και Σχολικοί Φύλακες), ούτε επίσης το πόσοι στο μεταξύ έχουν συνταξιοδοτηθεί στο διάστημα αυτό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στο Δήμο Εορδαίας 5 άτομα βρίσκονται σε διαδικασία συνταξιοδότησης.
Η κ. Βρυζίδου σημείωσε επίσης ότι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με τον κ. Γρηγοράκο στα Γιάννινα του επισήμανε ότι οι Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας έχουν έλλειψη προσωπικού και όχι έλλειμμα, καθώς και ότι τα κριτήρια που λήφθηκαν υπόψιν δεν είναι αντικειμενικά, αφού η μελέτη λαμβάνει υπόψιν πληθυσμιακά και οικονομικά κριτήρια και όχι στα γεωγραφικά δεδομένα ή το ανάγλυφο και την προσβασιμότητα της κάθε περιοχής, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρνητικά δεδομένα για την περιοχή μας.
Ανέφερε δε ότι ο κ. Γρηγοράκος απάντησε ότι η μελέτη αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα για να δουν οι Δήμοι που κυμαίνεται το σκεπτικό του Υπουργείου έτσι ώστε οι προτάσεις τους για τις εθελούσιες μετακινήσεις προσωπικού να γίνουν με βάση τα παραπάνω κριτήρια και όχι τα οργανογράμματα των Δήμων και ότι η μελέτη δεν συνδέεται με την εθελοντική κινητικότητα. «Παρά τις διευκρινήσεις του Υπουργού εμείς δεν εφησυχάζουμε», τόνισε η κ. Βρυζίδου, καθώς όπως σημείωσε ο Δήμος Εορδαίας απέστειλε ήδη τα δικά του στοιχεία και τις αντιρρήσεις του στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Στη δική του επιστολή προς το Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Μαλούτας επισημαίνει ότι ο Δήμος Κοζάνης δεν έχει πλεονάζον προσωπικό και εκφράζει τις αντιρρήσεις του. Η μελέτη αυτή έγινε ερήμην της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επισήμανε ο κ. Μαλούτας, καθώς ότι «βασίστηκε σε λανθασμένα στοιχεία (του Ιουνίου), αλλά και διότι βασίζεται σε στρεβλά κριτήρια, σε πληθυσμιακά και όχι στη γεωγραφική έκταση που καλύπτει κάθε Δήμος, με αποτέλεσμα να αδικεί κατάφορα τους Δήμους της περιφέρειας» κι ανέφερε ενδεικτικά ότι «ο Δήμος Κοζάνης έχει 50 κοινοτικά καταστήματα, 110 διάσπαρτα σχολεία και 110 χιλιόμετρα οδικό δίκτυο που πρέπει να εξυπηρετήσει.»
Ο κ. Μαλούτας σημείωσε επίσης ότι «ο Δήμος Κοζάνης ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο, με δική του πρωτοβουλία και με τη συνδρομή της ΑΝΚΟ, αξιολόγηση των δομών του η οποία θα καταδείξει με στοιχεία εάν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό σε κάποιες υπηρεσίες και σε ποιες έλλειμμα.»

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ