Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ 112 ΄΄ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ΄΄ ΕΤΟΥΣ 2014







ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                 21-01-2014
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
 ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ 112      ΄΄ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ΄΄  ΕΤΟΥΣ 2014



     Ο Δήμος Εορδαίας, σύμφωνα με το 71/10-12014 της Γενικής Δ/νσης  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ενημερώνει τους δυνητικούς αγρότες  που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μέτρο 112  «Εγκατάσταση Νέων  Γεωργών» έτους 2014, να υποβάλλουν αιτήσεις ενίσχυσης-φακέλων υποψηφιότητας  την περίοδο από 18-3-2014 έως και 16-5-2014.
Οι βασικές  προϋποθέσεις των δικαιούχων υποψηφίων Νέων Γεωργών είναι οι εξής:
-  Δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης στο Μέτρο έχουν φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας, εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.),
- Να έχουν εγκατασταθεί  για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης, κατά το δεκατετράμηνο (14) που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, εφόσον στο πρόσωπό τους, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, πληρούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους.
β) Είναι μόνιμοι κάτοικοι περιοχής εφαρμογής του Μέτρου
γ) Η γεωργική τους εκμετάλλευση έχει ελάχιστο μέγεθος απαιτήσεων σε εργασία μισή (0,5) Μονάδα Ανθρώπινης Εργασίας (1 Μ.Α.Ε. = 1750 ώρες απασχόλησης ανά έτος)
δ) Διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα ή αναλαμβάνουν τη δέσμευση να την αποκτήσουν εντός 36 μηνών από την ημερομηνία λήψης της ατομικής απόφασης έγκρισης.
ε) Υποβάλλουν Επιχειρηματικό Σχέδιο, μέγιστης χρονικής διάρκειας πέντε (5)ετών.
στ) Αναλαμβάνουν τις συμβατικές δεκαετείς (10) μακροχρόνιες υποχρεώσεις.
ζ) Δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες μη επιλέξιμων υποψηφίων (Κεφ. I.Γ3 της αναλυτικής
Πρόσκλησης του Μέτρου).
 Το ύψος της ενίσχυσης της πρώτης εγκατάστασης Νέων Γεωργών χορηγείται με τη μορφή
Κεφαλαίου, καταβάλλεται σε 3 δόσεις και διαμορφώνεται από 10.000€  (ελάχιστο) μέχρι 20.000€ (μέγιστο). Το ύψος δηλ. της ενίσχυσης  εξαρτάται από την κατηγορία της περιοχής μόνιμης κατοικίας του υποψηφίου (π.χ. ορεινή, μειονεκτική), τον προσανατολισμό της παραγωγής της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση (πχ. Κτηνοτροφική, Φυτική, Μικτή) και το επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης, επίσης στην μελλοντική κατάσταση.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις ιστοσελίδες του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr ή να τηλεφωνούν στην Δ/νση  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στο τηλ. 2461351153, Υπεύθυνη κα  Σαββίδου Ιωάννα.



Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 

ΜΠΙΓΓΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ