Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Με εκπλήξεις από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας η εκδήλωση του Δ. Εορδαίας για τους Τρεις Ιεράρχες

DSC02478
Πανηγυρικός ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών και στην Εκπαιδευτική Κοινότητα της Εορδαίας, ο οποίος ξεκίνησε με εκκλησιασμό και μία σειρά εκδηλώσεων από τα Σχολεία όλων των βαθμίδων της περιοχής, που απέδωσαν την ανάλογη τιμή στους προστάτες των γραμμάτων Μέγα Βασίλειο, Γρηγόριο τον Θεολόγο και Ιωάννη Χρυσόστομο, τις τρεις σπινθηροβόλες διάνοιες της εκκλησίας μας με την τεράστια προσφορά στην ανθρωπότητα και τη θεμελίωση της Ορθοδοξίας.
Υποδεχόμενη τους εκπαιδευτικούς η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου στα πλαίσια της εκδήλωσης, που διοργάνωσαν ο Δήμος και οι Σχολικές Επιτροπές Παιδείας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος, τους ευχήθηκε δύναμη για τη συνέχιση του έργου τους και στους μαθητές καλή φώτιση.
Τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Σας ευχαριστούμε όλους που παρά τις σημερινές δυσκολίες, σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων στηρίζοντας το σύνολο των Σχολείων, ώστε να πορευθούμε ομαλά χωρίς προβλήματα».
Ιδιαίτερα η κ. Βρυζίδου συνεχάρη τους μαθητές, την Διευθύντρια και τους καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας για την έκπληξη που επεφύλαξαν σε όλους με την παρουσίαση σημαντικών «αποφθεγμάτων» από τα συγγράμματα των Τριών Ιεραρχών, τονίζοντας ότι αποτελούν τη μεγαλύτερη διδασκαλία που εμπνέει και καθοδηγεί.
Τη συγκίνησή της εξέφρασε και η δραστήρια Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας Δροσιά Μπατσαρά, για την πρωτοβουλία των μαθητών και καθηγητών επισημαίνοντας ότι: «Πραγματικά κάτι τέτοιες στιγμές καταλαβαίνουμε εμείς οι λειτουργοί της εκπαίδευσης πόσο ωραίο επάγγελμα έχουμε και στους δύσκολους καιρούς που περνάμε βλέποντας αυτές τις δραστηριότητες των παιδιών μας, γεμίζουμε με ελπίδα και αισιοδοξία καλλιεργώντας το όραμα, αυτό που έχουμε ανάγκη όλοι μας».
Από την πλευρά του ο εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας και Πολιτισμού Γιάννης Ασπράγκαθος ευχήθηκε χρόνια πολλά, δημιουργία και αισιοδοξία στους εκπαιδευτικούς, προσκαλώντας τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους πολίτες στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση Γιορτή των Γραμμάτων και της Παιδείας Τριών Ιεραρχών με θέμα: «Τα αδιέξοδα των ανθρώπων σχέσεων και η Θεολογία των τριών Ιεραρχών» με ομιλητή τον πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Λουδοβίκο και την συμμετοχή Ιεροψαλτών Εορδαίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, που διοργανώνουν ο Δήμος Εορδαίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας και η ΕΛΜΕ Εορδαίας.
«Οι εκδηλώσεις αυτές μας φέρνουν πιο κοντά με τους καθηγητές και τους άλλους μαθητές» υπογράμμισε η μαθήτρια της Γ΄τάξης του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας Σαββίνα Καλαϊτζοπούλου, που συμμετείχε στην ομάδα, η οποία ανέλαβε την διοργάνωση του αφιερώματος στις διδαχές και στη Σοφία των Τριών Ιεραρχών.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
DSC02481 DSC02473 DSC02472 DSC02468