Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Σημαντικός ο εορτασμός του Αγ. Μαξίμου στην Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής που συνοδεύτηκε από τα Θυρανοίξια του φερώνυμου παρεκκλησίου

DSC02300
Την τιμητική της είχε στις 21 Ιανουαρίου η Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου του Δήμου Εορδαίας, όπου βρέθηκαν πολλοί πιστοί της Περιφέρειας προκειμένου να παρακολουθήσουν τα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεόκλητο, που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή αλλά και να δώσουν τις ευχές τους στον εορτάζοντα Ηγούμενο του Μοναστηρίου πατέρα Μάξιμο.
Στον βίο του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού αναφέρθηκε το πρωί της ίδιας μέρας από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Ευγενίου Κομνηνών, ο Σεβασμιώτατος.
Αναφερόμενος στον εορτάζονταν Άγιο ο γέροντας Μάξιμος τόνισε ότι: «Σήμερα η εκκλησία μας έχει μεγαλύτερη ανάγκη από Ομολογητές, που δυστυχώς εκλείπουν και μιλάμε όλο και λιγότερο για τον Χριστό και την Ορθόδοξη πίστη», ενώ για την ονομασία του παρεκκλησίου διευκρίνισε ότι έλαβε τη σκέψη της αφιέρωσης στον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή καθώς θα φιλοξενεί στο εσωτερικό του Αγιογραφίας όλων των Ομολογητών της Χριστιανικής Πίστης της Ορθοδόξου εκκλησίας μας.
Πλήθος πιστών και Ιερέων έσπευσαν να ευχηθούν ‘’έτη πολλά’’ στον εορτάζοντα καθηγούμενο την Ιεράς Μονής και να παρακαθίσουν στο γεύμα, ενώ όλοι διάβασαν την επανέκδοσης της συλλογής του ενός καλαίσθητου βιβλίου με τίτλο «Ύμνος και Ποιήματα» τα περισσότερα διδακτικά, που μόνο οφέλη μπορούν να αποκομίσουν οι αναγνώστες.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
DSC02297 DSC02296 DSC02291 DSC02288