Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Από μεγάλους κλασικούς… έως μεγάλους σύγχρονους συνθέτες το κονσέρτο κλασικής κιθάρας που «μάγεψε» το φιλόμουσο κοινό της Πτολεμαΐδας


DSC02009


WWW.EORDAIALIVE.GR

Από μεγάλους κλασικούς… έως μεγάλους σύγχρονους συνθέτες το κονσέρτο κλασικής κιθάρας που «μάγεψε» το φιλόμουσο κοινό της Πτολεμαΐδας

Σπουδαία έργα κλασσικών και σύγχρονων μεγάλων συνθετών, απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Κονσέρτο Κλασσικής κιθάρας, με τον καθηγητή κιθάρας και θεωρητικών Νικόλαο Βέργο, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Εορδαίας και το Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, στο Πνευματικό Κέντρο της Πτολεμαΐδας.
«Το υψηλού επιπέδου κονσέρτο, που θα παρακολουθήσουμε είναι μία προσφορά για το φιλόμουσο κοινό της Πτολεμαΐδας, δίνοντας το μήνυμα ότι ο Δήμος αγκαλιάζει το ΤΕΙ μας, καθώς αποτελεί πυρήνα εκπαίδευσης, ανάπτυξης και προόδου για την περιοχή», επεσήμανε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, προσθέτοντας ότι η συνεργασία με το ΤΕΙ για την διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων, θα συνεχιστεί και στον μέλλον.
Το ΤΕΙ ως φορέας ανώτατης εκπαίδευσης στην περιοχή έχει ως πρώτο στόχο την παροχή γνώσεων υψηλού επιπέδου στους σπουδαστές του, ωστόσο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, γι’ αυτό είμαστε ανοιχτοί σε ανάλογες συνεργασίες με τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία» δήλωσε στον ‘’Π’’ ο Προϊστάμενος του ΤΕΙ Μαιευτικής Σεραφείμ Σαββίδης.
Από την πλευρά του ο φιλοξενούμενος Μουσικός κ. Βέργος ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και τη θερμή φιλοξενία, ενώ η σύζυγός του Μαρία, που είναι φοιτήτρια στο ΤΕΙ έκανε την έναρξη της εκδήλωσης καλώντας την Δήμαρχο Εορδαίας και τον Προϊστάμενο του ΤΕΙ για έναν χαιρετισμό.
Ο έμπειρος Σολίστ με πολλές φεστιβαλικές συμμετοχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, απέσπασε άριστες κριτικές από το κοινό, αποδίδοντας έργα του BACH και ΣΟΝΑΤΕΣ κλασσικών και σύγχρονων μεγάλων συνθετών, ενώ παρουσίασε και τον Ύμνο της Πτολεμαΐδας.
Στο τέλος του κονσέρτου, οι φοιτήτριες του τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ, δεξιώθηκαν τους προσκεκλημένους με δικά τους παρασκευάσματα.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
DSC02014 DSC02013  DSC01995


 http://e-ptolemeos.gr/?p=58775#ixzz2qNcPpDuq