Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Όπως… παλιά «Μουχαμπέτι» από τον Φυσιολατρικό Όμιλο Κομνηνών

DSC01941

west channel


Με μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων και με την παρουσία της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου, ο Φυσιολατρικός Όμιλος Κομνηνών «Φίλοι του Βουνού» αναβίωσε την παραμονή των Θεοφανείων το παραδοσιακό αυθεντικό γλέντι ή άλλως «Μουχαμπέτι» σ’ έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στο κέντρο του χωριού.
Με στόχο να φέρει πιο κοντά τους κατοίκους του χωριού τις εορταστικές μέρες και τη διατήρηση των στενών σχέσεων με τα μέλη της, η Διοίκηση του Ομίλου αναβιώνει τα παλιά πατροπαράδοτα έθιμα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Νικόλαο Τεληγιαννίδη, ο οποίος ευχαρίστησε όλους για την ανταπόκρισή τους και ιδιαίτερα τη Δήμαρχο Εορδαίας, που στέκεται αρωγός στο έργο του συλλόγου.
Το δημιουργικό έργο του διοργανωτή Ομίλου εξήρε η κ. Βρυζίδου, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕ Γιώργο Καραΐσκο και τον Διευθυντή των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Εορδαίας Δημήτρη Τσίπρα, στέλνοντας το μήνυμα ότι η παράδοση φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους αναδεικνύοντας το πνεύμα της ομοψυχίας και της ενότητας.
Το παρόν στο ποντιακό γλέντι έδωσε και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κομνηνών Χαράλαμπος Κουλουμπρίδης, ο οποίος συνεχάρη τον Φυσιολατρικό Όμιλο για την δραστηριότητά του.
Είναι γεγονός ότι οι εκδηλώσεις αυτές στους υπαίθριους χώρους γύρω από τη φωτιά, με μεζέδες και μουσική φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους και δίνουν την ευκαιρία της ανάδειξης των τοπικών νέων καλλιτεχνών του χωριού.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
DSC01951 DSC01950 DSC01944