Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ 36 ΝΕΚΡΟΥΣ)


www.eordaia.org

www.eordaia.org

ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΟΣ

Ψυχοσάββατο στα Στρατιωτική Κοιμητήρια 22 Φεβρουάριος 2014. 004
Δύο λουλούδια , ένα λευκό αναμμένο κεράκι πάνω στους τάφους των ηρωικών παιδιών της νεότερης Ελλάδος και η ψαλμωδός της Χριστιανικής μας Πίστης «ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ» ήταν ο ελάχιστος φόρος τιμής που, Στρατιωτική Ηγεσία και ο λαός απότισαν στη μνήμη όλων αυτών που έπεσαν μαχόμενοι για την τιμή, τη δόξα, το Μεγαλείο και την Ελευθερία της Πατρίδας μας.
Η σεμνή και απέριττη τελετή, στο χώρο των στρατιωτικών νεκροταφείων, με την ευκαιρία του « ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟΥ «, άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πτολεμαϊδος, πατέρα, Νικηφόρο Μανάδη.
Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών, από υπαξιωματικό του Στρατού, ενώ τιμητικό άγημα του στρατού απέδωσε τις κεκανονισμένες τιμές..
Και η σεμνή αυτή τελετή έληξε με σιγή ενός λεπτού και του Εθνικού ύμνου από τους παριστάμενους..
Στην τελετή παραβρέθηκαν, η Δήμαρχος, Βρυζίδου Βίκη, οι εκπρόσωποι της Μεραρχίας με Αξιωματικούς και της Αστυνομίας, οι Αντιδήμαρχοι, Παναγιωτίδης Χαράλαμπος και Μπίγγας Στέφανος, οι Δημοτικοί σύμβουλοι, Ασπράγκαθος Γιάννης και Ιωάννα Ανδρονικίδου, ο εκπρόσωπος, του Γραφείου Εφέδρων Αξιωματικών, ο Πρόεδρος του συλλόγου αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας, Κοσμάς Τσισμαλίδης και πλήθος συμπολιτών μας.
Πτολεμαϊδα 22 Φεβρουαρίου. 2014.
Γιώργος Καζαντζής
Ψυχοσάββατο στα Στρατιωτική Κοιμητήρια 22 Φεβρουάριος 2014 Ψυχοσάββατο στα Στρατιωτική Κοιμητήρια 22 Φεβρουάριος 2014. 014


http://e-ptolemeos.gr/?p=67052#ixzz2uM3ADQUW