Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ: Πλούσιος ο απολογισμός της χρονιάς που πέρασε

DSC07145

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Ένα έτος εποικοδομητικό, γεμάτο δράσεις ήταν αυτό που πέρασε για τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Π.Ε. Κοζάνης παράρτημα Εορδαίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κωνσταντίνο Μπιτσόλα ο οποίος στον σύντομο απολογισμό του, κατά την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Στο ρόλο του Έφεδρου Αξιωματικού εν καιρώ ειρήνης, συμπεριλαμβάνονται οι επισκέψεις στα φυλάκια με προσφορές όπου υπάρχει ανάγκη, η συμμετοχή σε κάποιες ασκήσεις και βολές σε διάφορα στρατόπεδα και η συμμετοχή σε εκδηλώσεις μνήμης.
Εμείς ως Σύνδεσμος εκτός από όλα αυτά επισκεφθήκαμε την Κορυτσά και το Μπόγραδετς της Αλβανίας προκειμένου να προσκυνήσουμε το Μνημείο όπου οι Έλληνες στρατιώτες έδωσαν την ζωή τους πολεμώντας για την Ελευθερία».
Ο κ. Μπιτσόλας αναφερόμενος και στα μελλοντικά σχέδια υπογράμμισε ότι είναι μια εκδρομή στις 6 Απριλίου στα οχυρά του ΡΟΥΠΕΛ, τιμώντας τους έφεδρους Αξιωματικούς.
Ευλογώντας την βασιλόπιτα ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Αυγουστίνος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ.κ. Θεοκλήτου τονίζοντας ότι: «Αυτή η πατρίδα την οποία υπηρετήσατε να ξαναβρεί τον ρυθμό της και να είναι εκεί που της αξίζει με την προσπάθεια όλων μας, γιατί μόνο στην ενότητα υπάρχει η δύναμη και η επιτυχία κάθε προσπάθειας, ώστε να βρούμε αυτά, που χάσαμε τους τελευταίους καιρούς».
«Χαιρετίζουμε με πολύ σεβασμό και εκτίμηση τη συνέχιση της έντονης παρουσίας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών στην Εορδαία» επεσήμανε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου συγχαίροντας τον πρόεδρο, τα μέλη της Διοίκησης και του Συνδέσμου, που βρίσκονται πάντα στις επάλξεις.
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Παπαδόπουλος, όντας και αυτός Έφεδρος Αξιωματικός, τόνισε ότι τα μέλη του Συνδέσμου αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας με πολλές δυνατότητες και σημαντικές παρεμβάσεις.
Στο ρόλο του δόκιμου – έφεδρου Αξιωματικού και στις προϋποθέσεις που απαιτούνται για το αξίωμα αυτό, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Π.Ε. Κοζάνης Νίκος Τσοκαρίδης.
Ο Ταγματάρχης Πεζικού – Διοικητής του 3ου επιτελικού Γραφείου της Διοίκησης Επιστράτευσης του 3ου Σώματος Στρατού Ξενοφών Ρήγας, αναφέρθηκε στα θέματα επιστράτευσης και αναδιοργάνωσης.
Από την πλευρά του ο Στρατιωτικός Ιερέας πατήρ Αθανάσιος Βλαχοδήμος, μεταφέροντας την εμπειρία του από την πολύχρονη υπηρεσία του στο Α.Σ.Σ., ανέλυσε το ρόλο του Στρατιωτικού Ιερέα.
Ήταν μία ιδιαίτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας στην οποία έδωσαν το παρών εκπρόσωποι φορέων, μέλη και φίλοι του Συνδέσμου.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
DSC07139 DSC07141 DSC07149 DSC07155