Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Εκδήλωση μνήμης και τιμής των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών στην Πτολεμαΐδα

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


www.eordaia.org

Εκδήλωση μνήμης και τιμής των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών στην Πτολεμαΐδα

FDSC07390
Το πρώτο ψυχοσάββατο κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης και τιμής των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Π.Ε Κοζάνης τιμώντας τους πεσόντες κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικούς της Εορδαίας τέλεσε δια του προϊσταμένου Ιερέως του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Πατρός Ιωάννου Εσπερίδη, επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών έμπροσθεν της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Πτολεμαΐδας, όπου έδωσαν το παρών σύσσωμη η ηγεσία της Αστυνομίας σε περιφερειακό επίπεδο, οι τοπικοί φορείς, αστυνομικοί και πολίτες.
Της εκδήλωσης προϊστατο ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Ηλίας Στεφανής, ο οποίος αναφερόμενος στην σημασία της, επεσήμανε ότι: «Είναι μέρα φόρου τιμής και περισυλλογής και έχουμε χρέος να μην ξεχνάμε αυτούς τους συναδέλφους, που έδωσαν τη ζωή τους μαχόμενοι την ώρα της εκτέλεσης του καθήκοντος.
Η Αστυνομία στο Δημοκρατικό μας αυτό πολίτευμα έχει την θεσμική της θέση και είναι υπεύθυνη για την διασφάλιση του αγαθού της Δημόσιας Τάξης και ασφάλειας των πολιτών, που ιδιαίτερα στις δύσκολες αυτές μέρες τις οποίες βιώνει ο τόπος, το έχει ανάγκη η κοινωνία μας.
Ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής σας δηλώνω τόσο εγώ, όσο και όλοι οι συνάδελφοί μας, ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην πολιτεία και στους πολίτες τα αγαθά που δικαιούνται ώστε να αισθάνονται ήρεμοι και ασφαλείς».
Από την πλευρά του ο Αστυνομικός Διευθυντής Π.Ε. Κοζάνης Ταξίαρχος Γεώργιος Καραϊτσης χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη στιγμή απόδοσης φόρου τιμής στους θυσιασθέντες Αστυνομικούς τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Το να τιμούμε τη μνήμη των συναδέλφων μας, που έδωσαν τη ζωή τους για την πίστη και τα ιδανικά τους, είναι μνημόσυνο για αυτούς, οι οποίοι αποτελούν φωτεινά παραδείγματα για όλους εμάς τους νεώτερους να συνεχίσουμε με ζήλο και αφοσίωση το καθήκον μας, προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες».
«Η σημερινή μέρα, είναι μέρα μνήμης και οι αρχές του τόπου, οι φορείς και οι πολίτες βρίσκονται εδώ συμμετέχοντας στη σεμνή αυτή τελετή απόδοσης τιμής στους πεσόντες Αστυνομικούς, που θυσιάστηκαν εν ώρα υπηρεσίας. Οφείλουμε να τους θυμόμαστε με σεβασμό» υπογράμμισε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, που ήταν παρούσα στην τελετή.
«Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Π.Ε. Κοζάνης έχουμε χρέος να τελέσουμε εδώ στην Πτολεμαΐδα την επιμνημόσυνη δέηση για τους θανόντες εν ώρα καθήκοντος συναδέλφους μας» διευκρίνισε η πρόεδρος Σταυρούλα Θεμελή προσθέτοντας ότι «η ημέρα αυτή στέλνει το μήνυμα της ενότητας για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε».
Η λιτή δεξίωση που ακολούθησε στην ειδική αίθουσα της Α.Υ. Πτολεμαΐδας, ήταν το επισφράγισμα της καθ’ όλα άψογης εκδήλωσης.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ


 http://e-ptolemeos.gr/?p=67034#ixzz2uM3WmJ82