Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 101 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ: "Εντάξαμε και δημοπρατήσαμε έργα 100 εκ.στο Δήμο Εορδαίας”




IMG_0172
Στις προσπάθειες και τον αγώνα της δημοτικής αρχής να κρατηθεί όρθιος ο νέος Δήμος Εορδαίας αναφέρθηκε η νυν και υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του συνδυασμού της «Δημιουργική Ενότητα», στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου “Παντελίδης”, όπου και παρουσίασε τους πρώτους 101 υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού της.
Τόνισε μάλιστα ότι παρά τη δραματική μείωση των κεντρικών πόρων κατά 60%, η δημοτική αρχή κατάφερε να κρατήσει ψηλά και όρθιο το Δήμο και τις υπηρεσίες του «πράγμα που σημαίνει ότι δεν υποκύψαμε στο να κλείσουν υπηρεσίες, να κλείσουν δομές, όπως συνέβη σε πολλούς δήμους.»

IMG_0182 __________ 4
Ειδική αναφορά έκανε στη μείωση των τελών σε όλους τους τομείς στο Δήμο Εορδαίας, όπως το 80% της ύδρευσης, «τη στιγμή που έπρεπε να υλοποιήσουμε δεκάδες έργα», αλλά και στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων, λέγοντας ότι εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατότητες «γιατί θέλαμε να φτάσουμε στην ελάχιστη επιβάρυνση του συμπολίτη».
Επισήμανε ότι προκειμένου να είναι ο Δήμος Εορδαίας ισχυρός δήμος, λόγω των περικοπών και καταργήσεων υπηρεσιών εξ αιτίας της κρίσης και των μνημονίων, η δημοτική αρχή βρέθηκε στους δρόμους και στις πλατείες, στα οδοφράγματα μαζί με τους πολίτες για να διατρανώσει το δίκαιο αίτημα ότι ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της Δυτικής Μακεδονίας δικαιούται να έχει την εφορεία του, το τελωνείο του, το νοσοκομείο του, το Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ, «για να μπορέσουμε να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες».

__________ 2
Η κ. Βρυζίδου τόνισε πως το μεγαλύτερο επίτευγμα της απερχόμενης δημοτικής αρχής ήταν η εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου Εορδαίας, παρότι μειώθηκαν οι κεντρικοί πόροι, μπαίνοντας σε ένα σκληρό πρόγραμμα και με αιματηρή οικονομία κατέστη δυνατό «να αποπληρώσουμε 9 εκατομμύρια ευρώ οφειλές σε τιμολόγια και έργα και σήμερα να είμαστε ελεύθεροι από βάρη για να μπορέσουμε να πορευτούμε στο δρόμο της ανάπτυξης». Σημείωσε μάλιστα ότι «για εμάς η κρίση δεν αποτέλεσε ποτέ δικαιολογία για να σταματήσει η πρόοδος και η ανάπτυξη. Η κρίση ήταν πρόκληση και μέσα σ’ αυτή την κατάσταση αντισταθήκαμε και φωνάξαμε με μία φωνή: δεν υπάρχει περίπτωση στο Δήμο Εορδαίας να σταματήσει η πρόοδος, τα έργα και η ανάπτυξη. Και στην αντίδραση μιας τέτοιας κατάστασης καταφέραμε να μελετήσουμε, να εντάξουμε, να δημοπρατήσουμε και σχεδόν να ολοκληρώσουμε 100 εκατομμύρια έργα. Δημοπρατημένα και υλοποιημένα που μπορεί να τα δει ο κάθε πολίτης περπατώντας στο δήμο, έργα που σηματοδοτούν σωστή λειτουργία του Δήμου, καλύτερες συνθήκες για τους πολίτες, ανάπτυξη και πρόοδο.»
Επισήμανε ότι η δημοτική αρχή στήριξε τις δημοτικές επιχειρήσεις, τη ΔΕΥΑΕ και την Τηλεθέρμανση και ισχυροποίησε το ρόλο τους με σημαντικά έργα, «για τα οποία εξασφάλισε χρηματοδότηση μέσα από το ΕΣΠΑ. Με λίγες δυνατότητες και λίγο προσωπικό η ΔΕΥΑΕ δημοπράτησε και υλοποίησε επτά δίκτυα ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. περίπου, σε Περδίκκα, Πεντάβρυσο, Δροσερό, Γαλάτεια, Ολυμπιάδα, Ασβεστόπετρα, στο Προάστιο, σημαντικότατα έργα που ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν, που δείχνουν το στόχο της δημοτικής αρχής, ότι δεν γίνονται μικροέργα και μικροπαρεμβάσεις, αλλά γίνονται κορυφαίες παρεμβάσεις που θα λύσουν τις υποδομές για το παρόν και για το μέλλον για πάρα πολλά χρόνια».

IMG_0197
Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε η κ. Βρυζίδου, μελετήθηκε η διαχείριση των λυμάτων στην Εορδαία για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, και εντάχθηκε έργο πάνω από 20 εκατ. ευρώ- εκτός από την Ερμακιά και τους Πύργους που δεν καταλήγουν στο ρέμα Σουλού- και δημοπρατήθηκαν από τον Τοπικό Πόρο από χρήματα που είχαν περισσέψει, ενώ έργα σε Καρυοχώρι, Πεντάβρυσο, Περδίκκα άμεσα δημοπρατούνται από το ΕΣΠΑ και στους επόμενους 1-2 μήνες δημοπρατούνται έργα αποχέτευσης σε όλους τους οικισμούς που δεν υπήρχαν δίκτυα.
Αναφορά έκανε η κ. Βρυζίδου και στα έργα αναπλάσεων, λέγοντας ότι ξεκίνησαν έργα σε 4 οικισμούς, ενώ στην πόλη της Πτολεμαΐδας δημοπρατήθηκε η ανάπλαση της Βόρειας εισόδου της πόλης 3 εκ. ευρώ και η ανάπλαση της Νότιας εισόδου ύψους 5,5 εκ., καθώς και αναπλάσεις των οδών Κ. Φούφα, Βασ. Κωνσταντίνου και από το δρόμο του Ταχυδρομείου μέχρι τον Άγιο Στέφανο. «Με τα έργα αυτά γίνονται αναπλάσεις και ομορφαίνει η Πτολεμαΐδα και θα υπάρξει φωτισμός ώστε και στην πράξη η πόλη αυτή θα είναι η πόλη του φωτός», όπως τόνισε.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα έργα επέκτασης της τηλεθέρμανσης, λέγοντας πως με χρηματοδότηση από την Ε.Ε. συνδέθηκαν με το δίκτυο άλλα 12.500 νοικοκυριά, δηλώνοντας: «είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε 5,5 εκατ. έργο στον Οικισμό Καρδιάς και στις Εργατικές Κατοικίες» και πρόσθεσε ότι προχωρούν οι προμελέτες και για τη σύνδεση των οικισμών Περδίκκα, Ασβεστόπετρα και Προάστιο.
Αναφερόμενη στις μετεγκαταστάσεις πληττομένων από τη ΔΕΗ οικισμών είπε ότι υλοποιήθηκαν μελέτες και «καταφέραμε να υπάρξει μέτρο μόνο για τον Κόμανο προϋπολογισμού πάνω από 10 εκατομ. ευρώ για τα έργα υποδομών» και δόθηκε αγώνας για τις αποζημιώσεις της Μαυροπηγής, «αγώνας που θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής. Εμείς δικαιούμαστε να δηλώνουμε ότι θα το κάνουμε γιατί εμείς είμαστε η δημοτική αρχή των μεγάλων επιλογών.»