Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ”: Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για έναν ισχυρό δήμο Εορδαίας



Την βεβαιότητα ότι ο συνδυασμός «Δημιουργική Ενότητα» θα είναι ο νικητής των εκλογών το βράδυ της Κυριακής 18 Μαΐου εξέφρασε η υποψήφια δήμαρχος Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου σε μια πολυπληθή συγκέντρωση στα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου στην Πτολεμαΐδα.
Η νυν και υποψήφια δήμαρχος Εορδαίας αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο της δημοτικής αρχής στα 3,5 τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι παρά την πρωτοφανή οικονομική κρίση και τη δραματική περικοπή κονδυλίων προς την τοπική αυτοδιοίκηση, «με σκληρή και πολύ προσπάθεια καταφέραμε να βάλουμε το δήμο σε μια υγιή και σταθερή πορεία, να προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και να στηρίζει τον δημότη της Εορδαίας».
Αναφερόμενη στην οικονομική διαχείριση του δήμου, είπε ότι η δημοτική αρχή έριξε το βάρος στην αποπληρωμή των χρεών του νέου δήμου Εορδαίας αλλά και στην ανάπτυξη, με την ένταξη δεκάδων έργων στο ΕΣΠΑ, με έργα ύδρευσης και αποχέτευσης και περιβαλλοντικά έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων, αναβαθμίζοντας τη ζωή όλων των κατοίκων των δημοτικών διαμερισμάτων, σε όλες τις τοπικές κοινότητες που υπήρχαν ελλείψεις στις υποδομές, αλλά και έργα ανάπλασης σε όλες τις Τ.Κ. που είχαν ολοκληρώσει τα έργα υποδομών. Συμπλήρωσε πως την περίοδο της οικονομικής κρίσης εξασφαλίστηκαν κονδύλια (το 2011) για υλοποίηση των μελετών επέκτασης της τηλεθέρμανσης, με αποτέλεσμα να συνδεθούν 12.000 νοικοκυριά με το δίκτυο της τηλεθέρμανσης και το χειμώνα που πέρασε ελαφρύνθηκαν πολλές οικογένειες που είχαν τεράστια προβλήματα και δεν μπορούσαν να πληρώσουν πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους. Σημείωσε ότι εντάχθηκε η σύνδεση των Εργατικών Κατοικιών και του Οικισμού Καρδιάς με την τηλεθέρμανση και τον χειμώνα που έρχεται θα συνδεθούν και άλλα νοικοκυριά και ότι συνεχίζονται οι μελέτες για τη σύνδεση και άλλων Τ.Κ. της Εορδαίας. «Είμαστε η δημοτική αρχή που αποδείξαμε ότι αυτά που λέμε τα εννοούμε και ότι εμείς τελειώνουμε έργα και όχι μόνο τα ξεκινάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
IMG_0597 IMG_0568
Η κ. Βρυζίδου επισήμανε ακόμη ότι η δημοτική αρχή κλήθηκε να αντιμετωπίσει και γόρδιους δεσμούς, εννοώντας την μετεγκατάσταση του Κομάνου, λέγοντας ότι με την προκήρυξη μέτρου ύψους 10 εκατομ. ευρώ «θα μπει η σφραγίδα της δημοτικής αρχής και σε αυτό το ιστορικό έργο.» Το ίδιο, είπε, θα συμβεί και για τη Μαυροπηγή, για την οποία σημείωσε ότι η δημοτική αρχή κατάφερε να παλέψει για αξιοπρεπείς αποζημιώσεις από τη ΔΕΗ και σήμερα έχουν αποζημιωθεί όλοι οι κάτοικοι και προχωρούν οι διαδικασίες για να κατασκευαστεί το νέο χωριό.
Ειδική αναφορά έκανε η κ. Βρυζίδου στους αγώνες που δόθηκαν μαζί με τους πολίτες για να μην κλείσουν δημόσιες υπηρεσίες, για να μη συρρικνωθεί η Εορδαία, για να παραμείνει η Εφορεία, το Τελωνείο, για να μην κλείσουν τμήματα του ΙΚΑ, για να κρατηθεί το Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ, για να μην κλείσουν κλινικές και τμήματα του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, «για μπορέσουμε να μείνουμε δυνατοί, για να κρατηθεί ισχυρός ο Δήμος Εορδαίας. «Παλέψαμε» πρόσθεσε, «για την επέκταση του Μποδοσάκειου που σημαίνει εδραίωσή του», ενώ υπενθύμισε ότι γι’ αυτούς τους αγώνες παραπέμφθηκε στα δικαστήρια η δημοτική αρχή, πράγμα για το οποίο δήλωσε ότι «είμαστε υπερήφανοι» και δεσμεύτηκε ότι η παράταξή της και ως νέα δημοτική αρχή «θα συνεχίσει να βρίσκεται στους δρόμους και να παλεύει για έναν ισχυρό δήμο και όσα χάθηκαν σε βάθος χρόνου.»
IMG_0625


Η κ. Βρυζίδου διατύπωσε μάλιστα το ρητορικό ερώτημα «ποιος άλλος μπορεί να δώσει αυτούς τους αγώνες», για να απαντήσει η ίδια: «αυτοί που ήταν απόντες τόσα χρόνια και παρακολουθούσαν τους αγώνες από τους καναπέδες;», κατηγορώντας μάλιστα συνυποψηφίους της ότι δεν διεκδίκησαν τόσα χρόνια αυτά που έπρεπε.
Ανέφερε μάλιστα ότι η παρούσα δημοτική αρχή οδήγησε δύο φορές της ΔΕΗ στα δικαστήρια για περιβαλλοντικούς λόγους και την επαναπόδοση των εδαφών, λέγοντας ότι οι αντίπαλοί της «τη διεκδικούσαν μόνο λεκτικά», αλλά και ότι δεν ενέταξαν ούτε ένα έργο στο ΕΣΠΑ και δεν αξιοποίησαν τον Τοπικό Πόρο σε έργα ανάπτυξης στις περιοχές τους, αφήνοντας τα χωριά τους χωρίς τα στοιχειώδη, χωρίς έργα υποδομής. «Εμείς είμαστε που μπορούμε να εντάξουμε και εντάξαμε έργα, ύψους 20 εκατ. ευρώ και τώρα έργα ύψους 100 εκατ. ευρώ, γιατί εμείς μπορούμε να φέρουμε χρήματα και να διοικήσουμε το δήμο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Κατηγόρησε εξάλλου ευθέως συνυποψήφιό της ότι με την ιδιότητα του πρώην προέδρου της ΤΕΔΚ παραχώρησε στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το 50% της διαχείρισης του Τοπικού Πόρου, για να μοιράζεται σε μη πληττόμενες από τη ΔΕΗ περιοχές, με συνέπεια να στερούνται τα κονδύλια αυτά από πληττόμενες περιοχές όπως η δική μας.
«Ο αγώνας ξεκίνησε με τους ενεργειακούς δήμους και δεν θα σταματήσει παρά μόνο όταν δικαιωθούμε. Ο αγώνας και η προσπάθειά μας για την ανάπτυξη του τόπου είναι η εγγύηση για το μέλλον. Δεν μιλάμε με λόγια, δεν έχουμε σχέδια και προγράμματα τα οποία είναι μόνο λεκτικά. Για εμάς το παρελθόν, η ιστορία μας και η πορεία μας είναι η εγγύηση. Είμαστε η σταθερή και αξιόπιστη δημοτική αρχή. Αποτελούμε ασφάλεια για τον τόπο. Οι πολίτες μπορούν να ακουμπήσουν και να νοιώσουν ότι υπάρχει σιγουριά», τόνισε η κ. Βρυζίδου. Αναφέρθηκε τέλος στην καθημερινή πάλη για να καλυφθούν προβλήματα της καθημερινότητας με μειωμένους πόρους και χωρίς επαρκές προσωπικό, όπως στην καθαριότητα και το πράσινο και σημείωσε ότι η πόλη δεν θα αλλάξει μόνο με την τοποθέτηση λαμπτήρων αλλά με την ανάπλαση των εισόδων της και περιοχών του κέντρου, της Λαϊκής Αγοράς και υποδομές που ξεκίνησαν που θα δώσουν ποιότητα ζωής στους πολίτες.
Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Βρυζίδου δήλωσε ότι η παράταξή της ως νέα δημοτική αρχή θα αγωνιστεί για νέες θέσεις εργασίας στο Δήμο Εορδαίας, αλλά και για να μην περάσουν σε χέρια ιδιωτών η καθαριότητα, το νερό και η ΔΕΗ.
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
IMG_0592

 http://e-ptolemeos.gr/?p=82454#ixzz31a4Thkt5