Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

"ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ"_ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΣΤΙΣ Δ.Ε ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ - ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ Τ.Κ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Η Δήμαρχος Εορδαίας και εκ νέου υποψήφια, Παρασκευή Βρυζίδου, βρέθηκε στην προεκλογική της περιοδεία, για άλλη μια φορά, κοντά στις Τοπικές Κοινότητες  του Δήμου (πρώην Δήμου Μουρικίου, Αγίας Παρασκευής και Πτολεμαΐδας) για να επικοινωνήσει και τις τελευταίες μέρες με τους κατοίκους κάθε γωνιάς του Δήμου, να ανταλλάξει απόψεις, να αναφέρει τα όσα έγιναν μέχρι σήμερα και να τους παρουσιάσει τα έργα που προγραμματίζονται για την επόμενη θητεία.
Σε αυτήν την χρονική στιγμή ο τόπος χρειάζεται μια συγκροτημένη Δημοτική Αρχή, η οποία πρέπει να έχει αποδείξει ότι μπορεί να υλοποιήσει τα όσα εξαγγέλλει με βάση τα όσα υλοποίησε.
Στις εισηγήσεις της δήλωσε ότι τα 23 έργα που εντάχθηκαν και υλοποιήθηκαν από το 3ο ΠΕΠ (Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης) την περίοδο που ήμασταν Δημοτική Αρχή στο Μουρίκι (2003-2010) και
τα 27 έργα από το ΕΣΠΑ την περίοδο 2011-2014 που είμαστε Δημοτική Αρχή στην Εορδαία, αποδεικνύουν τη σοβαρή δουλειά, τη γνώση, την επιμονή και την ικανότητα αξιοποίησης των κοινοτικών κονδυλίων.
Υποψήφιοι που διετέλεσαν Δήμαρχοι και δεν ενέταξαν ούτε ένα έργο στο ΕΣΠΑ δεν μπορούν να ασκούν κριτική, ούτε μπορούν να εγγυηθούν για ρεαλισμό και δυνατότητα αποτελεσματικότητας στον με πολλές απαιτήσεις, Δήμο της Εορδαίας.

Άρδασσα-Κρυόβρυση

Αναρράχη

Εμπόριο

Μηλοχώρι

Φούφας

Στον πρώην Δήμο Μουρικίου η υποψήφια Δήμαρχος δήλωσε ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι υποδομές μέχρι το 2010 και μένει το μεγάλο έργο της διαχείρισης των λυμάτων στην Εορδαία προϋπολογισμού 30.000.000,00€, που είναι υπό δημοπράτηση, και μέσα από αυτό  να μεταφερθούν και τα λύματα του Μουρικίου στον Βιολογικό της Πτολεμαΐδας .

 Άγιος Χριστόφορος

Καρυοχώρι

 Σπηλιά

 Ερμακιά

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την απογοήτευσή της για τον πρώην Δήμο Αγίας Παρασκευής, που ενώ διέθετε τεράστια ποσά από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης στην προηγούμενη θητεία, που ξεπερνούσαν τα 8.000.000,00€, δεν ολοκληρώθηκε κανένα έργο υποδομής. Αντίθετα, το Καρυοχώρι, η Σπηλιά και η Ερμακιά είναι ακόμη με βόθρους.
Εμείς, ανέφερε χαρακτηριστικά, το 2013 ολοκληρώσαμε τη μελέτη του αποχετευτικού δικτύου στην Ερμακιά με δικό της βιολογικό, το οποίο ήδη δημοπρατήσαμε και ακολουθεί η δημοπράτηση  της αποχέτευσης της Σπηλιάς, η αποχέτευση στο Καρυοχώρι καθώς και οι αγωγοί μεταφοράς λυμάτων στον Βιολογικό της Πτολεμαΐδας και η ύδρευση στην Ερμακιά.
Δύο πρώην Δήμοι με διαφορετικές ταχύτητες μέχρι το 2010 επιτέλους φτάνουν στο ίδιο επίπεδο προκειμένου να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη.

Δροσερό

Γαλάτεια

Ολυμπιάδα

 Ασβεστόπετρα

Στις Τοπικές Κοινότητες του Δροσερού , της Γαλάτειας, της Ολυμπιάδας και της Ασβεστόπετρας η υποψήφια Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που ολοκληρώθηκαν (ύδρευση) και στα δίκτυα αποχέτευσης στο Δροσερό και στην Ασβεστόπετρα, που είναι ενταγμένα και έτοιμα για δημοπράτηση.
Κλείνοντας, στους παραπάνω άξονες της περιοδείας της, η υποψήφια Δήμαρχος δήλωσε:
«Ακούμε εξαγγελίες και για έργα που ήδη δημοπρατούμε και βρίσκονται δημοσιευμένα στις εφημερίδες και για έργα που ήδη εκτελέστηκαν.
Τελικά, τι συμβαίνει;

 Άγνοια, έλλειψη επιχειρημάτων και αναγκαστική προσφυγή στην παραπληροφόρηση ή μήπως τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα από ότι μπορεί κανείς να φανταστεί;»