Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Παρασκευή Βρυζίδου: «πήραμε την κατηφόρα και δεν ξέρουμε πιο από όλα τα προβλήματα να μας απασχολήσει...»


Είναι βέβαιο ότι γίνεται μια προσπάθεια από την κυβέρνηση να μοιράσει τους πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, γιατί προφανώς σε κάποια μέρη της Ελλάδας έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός προσφύγων. Ο Υπουργός έχει αναλάβει μάλλον, το φορτίο της ενημέρωσης, της συνεργασίας, της συνεννόησης γι αυτό το πολύ σοβαρό θέμα που προβληματίζει το σύνολο της χώρας.
Υπάρχουν Δήμοι που δηλώνουν ότι δεν έχουν υποδομές και δεν υπάρχει επάρκεια. Υπάρχουν Δήμοι που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες σε συγκεκριμένους χώρους, κάτω από προϋποθέσεις.
Η Αυτοδιοίκηση έχει την αυτονομία της και οι Δημοτικές Αρχές αναλόγως μπορούν να χειριστούν το θέμα. Διαδικαστικά θα βρεθεί μια μεθοδολογία, παρότι είναι δύσκολο και δυσβάστακτο στις περιοχές μας και γενικά στη χώρα μας στην κατάσταση που βρίσκεται, να έχει να αντιμετωπίσει και αυτό το θέμα.
Όμως πήραμε την κατηφόρα και δεν ξέρουμε πιο από όλα τα προβλήματα να μας στενοχωρήσει το ασφαλιστικό, το φορολογικό, η ανεργία, η φτώχεια, το προσφυγικό, πιο από όλα; και για πρώτη φορά πολιτικοί και για πρώτη φορά κυβέρνηση, είναι άνθρωποι οι οποίοι σήκωσαν τη σημαία της αντίδρασης απέναντι στα δεινά των πολιτών παλαιότερα. Σήμερα που γίνονται τα χίλια μύρια όσα, δεν πρέπει να ζητήσουν μία συγγνώμη;
Στο παρελθόν υπήρχαν προβλήματα, αλλά αντί να υπάρξει συνεργασία για την επίλυσή τους, υπήρξε εκμετάλλευση για πολιτικό όφελος, μόνο και μόνο για να πάρουν την εξουσία, να αλλάξει η Κυβέρνηση, να αλλάξουν οι Αυτοδιοικητικοί, να αλλάξουν οι διοικούντες.  
Παρασκευή Βρυζίδου
30/03/2016


        https://www.youtube.com/watch?v=5jZPkCDXGx0
        Πηγή:West Channel